Declarații Cristian Achim după victoria cu Rapid București

CSM CSU Oradea a învins Rapid București, scor 88-71, într-un meci desfășurat miercuri (08.03), la Oradea Arena. Jocul contează pentru etapa a 20-a din Liga Națională de baschet masculin – ediția 2022/23 și are importanță în clasamentul TOP 10.

Cristian Achim, antrenorul roș-albaștrilor a privit în termeni critici jocul prestat de echipă și a evidențiat faptul că nu se pot trage concluzii după prima confruntare directă cu formația din capitala României în acest sezon competițional.

„Singurul lucru pe care îl pot remarca după acest meci este victoria. Este ceea ce contează până la urmă, dar sunt câteva lucruri pe care mă văd nevoit să le spun.

În primul rând a fost un meci în care Rapid nu a jucat în formulă completă. I-au lipsit doi jucători străini, precum și un jucător român. Cel din urmă absentează de mult timp și probabil nu ne vom întâlni cu el nici la meciul retur. În schimb, absențele lui Kariniauskas și Conger au fost extrem de importante și din acest motiv este imposibil să tragem vreo concluzie după acest meci.

În al 2-lea rând, prestația echipei noastre nu a fost cea pe care am dorit-o și așteptat-o. Nu pot să-mi explic de ce, dar anumiți jucători pur și simplu nu au fost aici. Mi se pare incredibil să nu ai niciun pic de energie sau reacție când ai câțiva colegi care într-adevăr s-au întrebuințat. Nu nominalizez, voi face acest lucru în vestiar. Îmi e foarte greu să înțeleg de unde această lipsă totală de implicare.

Îmi felicit jucătorii pentru victorie. În special pe cei care chiar au fost aici în această seară.”

Referitor la ceea ce urmează, Coach Achim a precizat:

„Nu avem prea mult timp deoarece vineri plecăm la Craiova, acolo unde sâmbătă ne așteaptă un meci foarte greu. Urmează apoi o perioadă foarte aglomerată cu meciuri împotriva Clujului și Piteștiului pe teren propriu, respectiv deplasări la București pentru meciul cu Rapid, urmată la scurt timp de una la Sibiu. Îmi doresc să avem o altă exprimare, unitară, ca o echipă, la meciurile care urmează.”