Declarații Cristian Achim după victoria cu SCM U Craiova

Cristian Achim, antrenorul CSM CSU Oradea, a participat la conferința de presă ce a urmat victoriei repurtate în fața lui SCM U Craiova, în etapa a 7-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2019/20. Rezultatul final a fost de 70-61.

Iată ce a spus tehnicianul roș-albaștrilor la încheiere confruntării de la Arena Antonio Alexe:

„A fost un meci foarte dificil, cred că a văzut toată lumea. Nu vreau să fac pe profetul, dar am anticipat că așa va fi. Mă bucur că am câștigat, grație unui efort colectiv fantastic în faza de apărare. Remarc faptul că am primit doar 19 puncte în ultimele 20 minute de joc, după ce în primele 20 am încasat 42.

Din păcate nu am putut mai mult în prima repriză. Pur și simplu. Nu a fost vorba de o relaxare. Noi pățim același lucru pe care îl pățesc absolut toate echipele care joacă în acest ritm. Indiferent de nivelul despre care vorbim. Pur și simplu e foarte greu să te aduni după două zile.

Este important că în pofida faptului că adversarul nostru nu are același ritm de jocuri, la final noi am arătat mai bine, am fost mai proaspeți.

Mă bucur că inclusiv în momente de joc mai puțin bune, așa cum am avut destule în această seară, am reușit să câștigăm. Este un meci în care aveam nevoie de victorie și e important că am obținut-o.

Giordan Watson a fost decisiv în această seară. Acest lucru vine ca o consecință a faptului că am reușit să-l odihnim. El nu a jucat la meciul de la Sibiu, iar acum se vede că el este mai proaspăt decât ceilalți componenți ai echipei.

Urmează meciul din cupele europene cu Fribourg, tot pe teren propriu. Este un meci fără o miză deosebită. Noi suntem calificați, ei sunt la final de drum în această competiție. Firește că țintim victoria, iar noi va trebui să ne gândim foarte bine cum să manageriem situația pentru a avea jucătorii proaspeți deoarece aceasta va fi încercarea noastră în următoarele luni.”