Declarații Cristian Achim după victoria cu SCM U Craiova

CSM CSU Oradea a depășit SCM U Craiova, scor 63-61, într-un meci din etapa a 28-a în sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2021/22. Partida a avut loc la Arena Antonio Alexe din Oradea.

Antrenorul Cristian Achim s-a declarat dezamăgit de prestația echipei sale, cu precădere în repriza a 2-a. Iată ce a spus acesta la finalul jocului:

„Singurul lucru bun este victoria. Sunt foarte nemulțumit de abordare. În special în repriza a 2-a, când probabil o parte dintre jucătorii noștri s-au considerat câștigători. Sunt foarte supărat din acest motiv, deoarece este inadmisibil să pierdem atât de multe posesii din nimic. La un moment dat nu mai știam cui să cer să ia mingea ca să nu o pierdem, să avem posibilitatea să trecem de centrul terenului și să avem șansa să aruncăm la coș.

Sunt supărat. Dacă vom continua în acest mod nu vom avea nicio șansă și probabil vom pierde din primul tur al playoff-ului. Le-am comunicat jucătorilor același lucru în vestiar după meci. Este pur și simplu inadmisibil să te prezinți în acest mod. Doar trei jucători au fost ce trebuie pe tot parcursul acestui meci. În trei jucători nu se poate juca baschet.”

Întrebat ce așteptări are de la dubla cu SCM Ohma Timișoara, antrenorul CSM CSU Oradea a afirmat:

„Întâlnim un adversar experimentat și care este în formă la această oră. Timișoara joacă un baschet de calitate, organizat, în care fiecare component al echipei își cunoaște rolul. Indiferent de situația noastră noi vom aborda ambele meciuri la victorie. Dar dacă vom juca în această manieră nu avem nicio șansă.”

Marți (12.04) și vineri (15.04), de la orele 18:00, sunt programate meciurile cu SCM Ohma Timișoara, din Liga Națională. Ambele partide vor fi transmise în direct la TV.