Declarații Cristian Achim după victoria cu SCM U Craiova

CSM CSU Oradea a învins SCM U Craiova, scor 90-73, în cadrul etapei a 12-a din Conferința B în Liga Națională Getica 95 la baschet masculin – ediția 2023/24. Meciul a avut loc sâmbătă (09.12), la Oradea Arena.

Antrenorul Cristian Achim a vorbit despre acest rezultat:

„În primul rând felicitări băieților pentru victorie. A venit în condiții dificile. Mă refer în special la condițiile complet speciale de călătorie spre casă după meciul cu Leiden. Obiectivele pentru meciul cu Craiova au fost să câștigăm și să nu ne accidentăm. Pot să spun acum că ambele obiective au fost îndeplinite.

Lucrurile au decurs așa cum mă așteptam. Din păcate pentru noi unii jucători nu s-au putut reconecta și să se focuseze atât de rapid după călătoria aceasta complicată pe care am avut-o în drum spre casă. Mă bucur însă că alții au reușit.

De asemenea, este îmbucurător că reușim să continuăm seria victoriilor. Avem 9 consecutiv. Vine în completarea victoriei din Olanda, una care m-a bucurat foarte mult. Ne oferă un început foarte bun, adică victorie în deplasare în prima etapă din TOP 16 în FIBA Europe Cup. Ne dă o stare foarte bună acel rezultat.”

Rugat să prefațeze următorul meci, contând pentru FIBA Europe Cup, adversar fiind liderul la zi al campionatului Germaniei, antrenorul roș-albaștrilor a spus:

„Miercuri ne așteaptă un meci foarte, foarte interesant în cupele europene. Jucăm cu locul 1 din prima ligă a Germaniei. Este singura echipă care a pierdut doar un meci în actuala ediție a Bundesligii în condițiile în care echipele din Euroligă sunt mult mai jos. Va fi un challenge extraordinar pentru echipa noastră. Aștept o bătălie crâncenă, în primul rând din punct de vedere fizic, deoarece Chemnitz are un lot de jucători formidabil din acest punct de vedere.

Pentru noi participarea în cupele europene contează foarte mult. Considerăm cu toții în această organizație că este foarte important să ne validăm pe plan european. Contează foarte tare să ne întrecem, să ne măsurăm, cu echipe ce evoluează în campionate puternice ale continentului.”

Bilete pentru meciul cu Niners Chemnitz, de miercuri (13.12), ora 19:00, la Oradea Arena, contând pentru etapa a 2-a din Grupa N în FIBA Europe Cup se pot achiziționa AICI.

Foto: Roby Boros