Declarații Cristian Achim după victoria cu Sporting CP Lisabona

CSM CSU Oradea a învins Sporting CP Lisabona, scor 83-77, în etapa a 2-a din Grupa K în FIBA Europe Cup – ediția 2021/22. Jocul a avut loc miercuri (15.12), la Lisabona.

Antrenorul Cristian Achim a declarat următoarele la finalul acestei partide:

A fost un meci foarte dificil. Sporting este o echipă care strălucește din punct de vedere defensiv. Are multă energie și calitate fizică pentru a face constant acest lucru. De asemenea, am întâlnit o echipă cu multă încredere, cu calitate individuală. Consider că parțial am reușit să le limităm potențialul ofensiv în relația unu la unu.

Între cheile principale ale victoriei noastre se numără recuperarea ofensivă și procentajul la aruncările de trei puncte, chiar dacă nu am aruncat foarte mult. Cu 41% la semicerc în meciuri cu un astfel de nivel de apărare este cred că am stat foarte bine.

Din păcate l-am pierdut foarte devreme pe pivotul nostru, Alex Gavrilovic, descalificat pentru cinci greșeli personale la jumătatea meciului. El este un jucător extrem de important pentru noi, dar nu doresc să comentez prea mult pe marginea acestui subiect. Cel mai important este că am reușit să gestionăm această situație, am reușit să jucăm și să câștigăm acest meci în condițiile în care în repriza a 2-a nu am putut să contăm pe Gavrilovic.

Știu că mai este destul până la meciul retur, dar pot să afirm de pe acum că ne va aștepta un meci infernal. Cunosc foarte bine această echipă, filosifia ei și sunt ferm convins că vom avea o misiune foarte grea la jocul de la Oradea.”

CSM CSU Oradea are acum 2-0 la general și este fruntașă în clasamentul la zi al Grupei K. Iată cum se prezintă ierarhia în acest moment:

  1. CSM CSU Oradea – 2/0
  2. Sporting CP Lisabona – 1/1
  3. Trefl Sopot – 1/1
  4. Benfica Lisabona – 0/2

FIBA Europe Cup se întrerupe pentru o perioadă de aproape o lună, următorul meci în această competiție fiind programat pentru miercuri (12.01.2022), în deplasare, cu Trefl Sopot.

Foto: FIBA.basketball