Declarații Cristian Achim după victoria cu Sporting Lisabona

CSM CSU Oradea a învins Sporting CP Lisabona, scor 72-55, în cel de-al 75-lea meci internațional din istoria clubului. Partida a avut loc vineri (18.02), la Arena Antonio Alexe și contează pentru etapa a 5-a din Grupa K în TOP 16 din FIBA Europe Cup

Iată ce a declarat antrenorul Cristian Achim la încheierea meciului:

„Am obținut o victorie foarte important, nu doar pentru palmares ci și pentru faptul că ne-am clasat pe primul loc în grupă. Mulțumesc băieților pentru efortul depus și că s-au dăruit total de la primul angajament și până la final. Am ținut Sporting la 55 puncte marcate și invit pe toată lumea să arunce o privire asupra numărului de puncte pe care această echipă le marchează cu regularitate.

Le mulțumesc suporterilor noștri deoarece pur și simplu jucăm mai bine atunci când îi avem alături de noi. Nu știu să explic, dar simțim cu toții că acești oameni ne ajută când sunt lângă noi.”

Referitor la calificarea echipei, Cristian Achim a spus:

„Sunt foarte, foarte fericit pentru performanța pe care am obținut-o. Cu siguranță nu am fost creditați cu prima șansă la startul acestei faze a competiției, dar iată că am reușit să câștigăm grupa din care am făcut parte. În plus, am încheiat această fază cu cinci victorii, ceea ce este o realizare deosebită.

A fost un meci aniversar. Am ajuns la 75 meciuri jucate pe plan internațional, ceea ce spune foarte multe, unde am ajuns și ce am realizat. Această echipă a crescut din toate punctele de vedere, atât sportiv, cât și organizatoric. Am învățat cu toții pe acest drum și este cu adevărat remarcabil că am ajuns aici.

Știam că ne vom împerechea cu echipele cele mai puternice rămase în competiție în sferturile de finală. Vom întâlni Bahcesehir în sferturile de finală, existând posibilitatea să jucăm într-o sală de excepție, cea a lui Fenerbahce. Întotdeauna ne-am dorit să jucăm în cupele europene deoarece acestea ne duc în locuri care te fac să te simți împlinit. Vom face tot ce depinde de noi să fim competitivi împotriva unei echipe provenite din puternicul campionat al Turciei. De asemenea, îmi doresc să avem o sală plină la meciul retur, dar asta rămâne de văzut ce va fi până atunci.”

CSM CSU Oradea a avut un bilanț general de 5-1 și s-a clasat pe primul loc în Grupa K din FIBA Europe Cup – ediția 2021/22.