Declarații Cristian Achim după victoria cu U-BT Cluj-Napoca

CSM CSU Oradea a trecut de U-BT Cluj-Napoca, scor 83-77, într-un meci din cadrul turneului 14 al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2020/21. Partida s-a desfășurat joi (06.05), la Arena Antonio Alexe din Oradea.

Antrenorul Cristian Achim a vorbit despre acest rezultat în felul următor:

„A fost un meci între două echipe bune. Poate, să fim sinceri, un pic lipsit de miză pentru Cluj, deoarece ei au asigurat primul loc în sezonul regulat. În schimb, nouă ne cam trebuie o victorie în acest meci și prin urmare sunt fericit că am obținut-o.

Ambele echipe au luptat frumos și consider că a fost un meci de calitate. Doresc să felicit echipa din Cluj pentru modul în care a luptat. În mod evident vreau să-i felicit în special pe băieții noștri, care continuă să se comporte ca niște eroi.”

În ceea ce privește șirul rezultatelor facvorabile – 9 victorii consecutive în Liga Națională și 13 partide câștigate din ultimele 15 disputate, antrenorul Achim a precizat:

„Mă bucur pentru această serie pozitivă. Nici nu știam că suntem deja la 9 victorii consecutive. Sper să o continuăm. Până la urmă acesta rodul muncii băieților și al staff-ului, al preparatorului fizic, al antrenorilor asistenți pentru că toți au muncit foarte mult, iar rezultatele se văd.

Sunt obligat să revin și să reamintesc performanța obținută în FIBA Europe Cup, unde am cucerit medalia de bronz. Rămân cu o amintire extraordinară prin faptul că am obținut o clasare pe podium și am obținut o victorie într-o asemenea sală precum Menora Mivtachim Arena. Consider că pentru clubul și orașul nostru este o performanță inimaginabilă.”

Tehnicianul roș-albaștrilor a prefațat programul din următoarele zile al CSM-ului:

„Abordăm fiecare meci la victorie. Urmează partida cu Steaua, iar apoi restanța cu CSM Galați, de la Sibiu. Sunt două meciuri foarte importante cu implicații majore în ceea ce privește poziționarea noastră la încheierea sezonului regulat. Noi avem nevoie de două victorii pentru a ne asigura locul 2 în clasament.”