Declarații Cristian Achim după victoria de la Craiova

CSM CSU Oradea a învins SCM U Craiova, scor 74-69, în cadrul unui meci disputat miercuri (11.10), la Sala Polivalentă din Craiova, în cadrul etapei a 3-a din Liga Națională de baschet masculin – ediția 2023/24.

La finalul confruntării, antrenorul Cristian Achim a declarat următoarele:

„Sunt foarte fericit pentru rezultat. Aveam nevoie de victorie în condițiile în care ne confruntăm cu o serie nemaipomenită de probleme medicale la echipă. Azi au lipsit Donatas Tarolis și Kris Richard. Totodată, Bobe Nicolescu, Erick Neal și Tudor Gheorghe au avut probleme.

De exemplu în dimineața zilei de marți, Tudor nu se putea ridica din pat din cauza durerii la genunchi, care îl supără de vreo trei săptămâni. Perioadă în care el nu s-a putut antrena. Erick a făcut trei antrenamente înaintea acestui meci după ce s-a accidentat la ultima acțiune a meciului cu Brindisi. Bobe are o jenă pe coapsă de mai multe zile.

În aceste condiții consider această victorie extrem de importantă. Mai ales că aveam nevoie de un rezultat pozitiv ca de aer. Am avut putere de luptă, concentrare și energie necesare pentru a câștiga meciul. Acestea sunt lucrurile pozitive din jocul nostru de la Craiova.

Bine-nțeles aceste lucruri pot servi drept scuze, dar nu asta îmi doresc. Mereu le-am spus jucătorilor mei că indiferent de formula în care jucăm sau de absențele din echipă, cei care joacă trebuie să găsească soluții să compenseze pentru absențe și să lupte pentru a obține victorii. Indiferent de condiții sau de numele adversarului. Este joc de echipă, iar o echipă nu stă într-unul sau altul dintre jucători.

În același timp doresc să felicit echipa din Craiova. De exemplu Blaj-Voinescu a făcut un meci excepțional. Am vorbit cu el imediat după meci și mi-a spus că a mai avut un meci cu 5/7 la trei puncte. În orice caz îl felicit pentru prestația din această partidă.

În pofida acestui rezultat, problemele de care vorbesc rămân. Eu nu-mi doresc nimic altceva decât să am la dispoziție întreg lotul de jucători valid și să începem să ne pregătim corespunzător, să jucăm în formulă completă sau cât mai apropiat de aceasta.”

Următorul meci pentru CSM CSU Oradea are loc sâmbătă (14.10), ora 19:30, la Oradea Arena. Adversar este FC Argeș Pitești.