Declarații Cristian Achim după victoria de la Levice

CSM CSU Oradea a învins pe terenul lui Patrioti Levice, scor 82-65, în cadrul etapei a 4-a din Grupa J în FIBA Europe Cup – ediția 2023/24. Roș-albaștrii au înregistrat cea de-a 2-a victorie stagională în cupele europene.

La finalul confruntării de miercuri (08.11), antrenorul principal al CSM CSU Oradea, Cristian Achim a participat la conferința de presă oficială. În cadrul acesteia domnia sa a declarat următoarele:

„A fost un meci crucial pentru noi. Presupun că și pentru Levice. În cazul nostru știam că nu există altă opțiune decât victoria. Dacă am fi pierdut aici însemna că nu mai avem nicio șansă de calificare în faza următoare a competiției. Așa rămânem în luptă, una care se va duce până la încheierea ultimei etape. Asta este ce am obținut prin victoria din revanșa cu Patrioti Levice.

Levice este o echipă foarte bună, cu o ideea extrem de clară de joc. Știu ce joacă și o fac extrem de bine în sensul dorit de ei. Nu consider că i-am subestimat la meciul tur, însă pur și simplu opinez că au făcut meciul sezonului la Oradea. Încă o dată subliniez, când declar asta nu doresc să sune de parcă i-aș subestima sau nu i-aș respecta, dar au avut o prestație extraordinară în jocul tur.

Pot să spun că dincolo de ceea ce am pregătit noi și cum ne-am ajustat jocul față de prima întâlnire directă, am sperat că adversarii noștri nu vor repeta acea prestație. La acel meci au fost literalmente de neoprit. Au marcat totul, au avut o energie de excepție pe care noi am fost aproape să o egalăm, dar nu a fost îndeajuns.

La cel de-al 2-lea meci am avut un jucător în plus în rotație față de jocul tur. Mă refer la Donatas Tarolis, care nu este doar un jucător în plus ci este unul dintre cei mai importanți oameni în ofensiva echipei noastre. Ca o concluzie, suntem fericiți pentru jocul prestat și desigur pentru rezultatul obținut. Este cert că ne păstrăm în cursa pentru calificare. Ne așteaptă două meciuri importante în continuare în această competiție. Vom încerca să le câștigăm și totodată să obținem calificarea în TOP 16. Ne dorim foarte tare să continuăm parcursul european dincolo de prima fază a grupelor.”

În urma jcourilor disputate până la această oră, CSM CSU Oradea are un bilanț general de 2-2 în Grupa J și se situează pe locul al 2-lea, la egalitate cu Patrioti Levice. În eventualitatea unei egalități între cele două formații, departajarea se va face pe baza rezultatelor directe. Amintim că reprezentanta Slovaciei a învins în tur, la Oradea Arena, scor 93-91. Așadar, CSM CSU Oradea este avantajată de rezultatele directe cu Levice.

Legia Varșovia se desprinde în fruntea grupei având 4-0 la general, fiindu-i necesar un singur rezultat favorabil în ultimele două etape pentru a-și asigura primul loc în grupă, cel care asigură calificarea directă în TOP 16. Locul 4 revine lui Kataja Basket, formație ce nu a obținut nicio victorie până la această oră și care va fi următorul oponent al roș-albaștrilor în competiție.

Foto: Patrioti Levice / FIBA,basketball