Declarații Cristian Achim după victoria de la Timișoara

Cristian Achim, antrenorul CSM CSU Oradea a participat la conferința de presă ce a urmat victoriei de la Timișoara, scor 94-86, în etapa a 6-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – edițias 2019/20.

Iată ce a spus tehnicianul campioanei:

„Sunt bucuros pentru victorie. Este a 6-a consecutivă. Suntem într-o perioadă bună. Consider că am făcut un joc bun chiar dacă suntem într-o perioadă aglomerată din punct de vedere al calatoriilor si meciurilor. Acesta a fost al 6-lea meci în deplasare în ultimele șapte meciuri. Este a 5-a victorie consecutivă în deplasare. Ceea ce mi se pare fabulos.

Mă bucur că am depășit o problemă care ni s-a ivit înaintea meciului. Nikola Markovic are o problemă de sănătate care s-a consemnat chiar înaintea meciului. Ne-a dat mult peste cap deoarece la antrenament și la scouting el nu a avut nicio problemă, adică am socotit că vom conta pe el. Prin urmare este cu atât mai important că am învins. Sper că Nikola va trece cu bine și cât mai repede peste această problemă.

Consider că am avut ritm, am avut multe puncte marcate după recuperare ofensivă și 2-3 jucători în foarte bună dispoziție de joc. Cred că am alergat bine și cred că latura fizică ne ajută foarte mult, nu doar în acest meci. Vreau să jucăm agresiv, să facem pressing și cred că și azi a fost un factor important pentru noi.

Este o victorie importantă deoarece noi am fost focusați pe cupele europene, dar meciurile din Liga Națională sunt importante deoarece sunt puține în sezonul regulat. Dacă începi prost e greu să-ți revii, nu prea mai ai timp să recuperezi. Prin urmare este un succes extrem de important.

Le mulțumesc jucătorilor pentru caracter, atitudine și că nu contenesc să-mi confirme că au valoare. Îmi doresc să continuăm cât de mult se poate acest parcurs.”

Întrebat despre situația lui Bobe Nicolescu, antrenorul CSM CSU Oradea a declarat:

„Din păcate problema lui este complicată. Nu pot să vă spun când va reveni. Regret enorm absența lui, deoarece îl consider un jucător de maximă importanță pentru echipa noastră, nu doar prin prisma regulii U23.”