Declarații Cristian Achim după victoria de la Timișoara

CSM CSU Oradea a învins la Timișoara, scor 67-62, într-o partidă restantă din Liga Națională de baschet masculin – ediția 2021/22. Jocul a avut loc marți (12.04), la Sala Constantin Jude.

Antrenorul Cristian Achim a declarat următoarele referitor la această partidă:

„Similar meciului precedent, este o victorie și cam acesta este singurul aspect pozitiv. Am obținut-o la capătul unui nou joc în care nu ne-am ridicat la nivelul dorit. Mă îngrozesc atunci când privesc linia statistică la aruncările de trei puncte. Am marcat doar două, una cu care am deschis jocul și una cu care l-am închis. În rest, am ratat nepermis. Dacă privim astfel lucrurile se poate spune că este o victorie foarte bună.

Va trebui să căutăm soluții pentru a avea echipa mai proaspătă la startul playoff-ului. Altfel ne va fi imposibil să jucăm competitiv. Trebuie neapărat să încercăm să facem echipa mult mai proaspătă, pentru că astfel ne va fi foarte greu.

Este adevărat, noi ne apărăm foarte bine, cu foarte mici excepții. Problema este în atac. Deși ne creăm situații să fim liberi, nu reușim să marcăm. Cred că am avut astăzi cel puțin zece aruncări de la 3 puncte complet libere. Este frustrant.

Până la urmă am primit 62 de puncte însă, să ținem cont și de absențele Timișoarei. Mi se pare foarte corect și important de precizat. Am încasat 62 de puncte, dar nu de la echipa Timișoarei completă, ci de la o echipă fără trei jucători, pentru că nu puteau să joace toți patru. Timișoara are cu totul o altă față și alt potențial ofensiv. De altfel au și arătat-o. Au un sezon foarte bun și vreau să-i felicit. La meciul de la Oradea, în mod evident va fi altceva. Cu Talton, Timișoara va arăta altfel. Nu știu dacă va fi și Gajic, da cu siguranță echipa din Timișoara va avea altă față cu acești jucători în teren”.

Vineri (15.04), ora 18:00, la Arena Antonio Alexe, se va desfășura meciul cu SCM Ohma Timișoara, contând pentru etapa a 29-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2021/22. Abonamentele sunt valabile la acest joc. Bilete se vor putea achiziționa pe platforma Eventbook.ro . Partida este transmisă în direct la DigiSport, LookSport și pe FRB TV (YouTube).