Declarații Cristian Achim după victoria din Meciul 2 al seriei de playoff cu Timișoara

CSM CSU Oradea a învins SCM Ohma Mozzart Bet Timișoara, scor 88-63, în Meciul 2 din primul tur al playoff-ului Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2022/23. Jocul a avut loc la Oradea Arena în cursul zilei de vineri (14.04).

Antrenorul roș-albaștrilor, Cristian Achim, a declarat următoarele la final:

„A fost un meci un pic marcat lipsit de lipsa de concentrare a echipei noastre. Nu am reușit să ne focusăm îndeajuns pentru a avea o prestație solidă. Am câștigat meciul, este 2-0 și mergem încrezători la Timișoara.”

Acesta a fost al 5-lea meci consecutiv în care staff-ul tehnic a operat o schimbare în efectivul de jucători străini, respectiv al 4-lea în care decizia aparține exclusiv colectivului tehnic al echipei roș-albastre. În ordine, au fost lăsați în afara listei de 12 următorii jucători: Nikola Markovic la Sibiu (suspendat), Josh Bostic cu Craiova, Stephen Holt la Cluj, Justin Carter în Meciul 1 cu Timișoara, respectiv Erick Neal în Meciul 2 cu Timișoara (decizia antrenorului). Rugat să comenteze această situație, coach Achim a precizat:

„Din fericire pentru noi, avem jucători de certă valoare. Efectiv toți merită să joace, dar avem un regulament pe care trebuie să-l respectăm și să acționăm în consecință. Vreau să remarc faptul că toți se antrenează foarte bine, sunt colegi foarte buni și sunt profesioniști desăvârșiți. Firește, îmi înregunează mie misiunea, dar vă spun sincer că aceasta este situația ideală pentru un antrenor.”

Seria se mută la Timișoara. Întrebat cum vede următorul meci, antrenorul CSM-ului a afirmat:

„Mi-aș dori foarte mult să fim focusați. Nu știu care va fi deznodământul partidei. Se pot întâmpla foarte multe în orice meci, mai ales atunci când o echipă nu are altă variantă decât victoria. Eu îmi doresc să fim focusați. Toți. Pentru că astăzi nu am fost. Este vizibil când suntem bine din punct de vedere al intensității, al alergării și așa mai departe. Iar aceste aspecte pornesc de la concentrare.”

Meciul 3 se va desfășura marți (18.04), ora 18:00, la Sala Constantin Jude, fiind transmis în direct pe DigiSport, PrimaSport și FRB TV (YouTube). Dacă va fi necesar, Meciul 4 va avea loc tot la Timișoara, două zile mai târziu.