Declarații Cristian Achim la încheierea Conferinței B din Liga Națională de baschet masculin Getica 95 – ediția 2023/24

CSM CSU Oradea a învins CS Vâlcea 1924, scor 91-77, în cadrul ultimei etape din faza inaugurală a Ligii Naționale de baschet masculin Getica 95 – ediția 2023/24. Partida a avut loc sâmbătă (20.01.2024), la Arena Antonio Alexe.

Antrenorul Cristian Achim a declarat următoarele:

„A fost un meci pe care trebuie să-l câștigăm chiar dacă nu are importanță asupra clasamentului sau viitorului nostru în actuala ediție de campionat. Un meci în care a trebuit să ne respectăm pe noi, publicul nostru, competiția și adversarul. Și bine-nțeles pentru a încerca să ne redresăm după eșecul suferit în prelungiri la mijlocul săptămânii, în perspectiva încercării de a ne continua drumul în cupele europene.

Miză nu a avut acest meci, dar este îmbucurător cum am abordat jocul. Au fost momente bune de joc. De asemenea am avut oportunitatea să împărțim minutele așa cum ne-am dorit noi.

Felicit echipa din Râmnicu Vâlcea. A jucat multe minute realmente foarte bine. Consider că a jucat mult peste locul din clasament. Îi felicit pentru felul în care au evoluat în acest meci și în această primă parte de campionat. Le urez succes în continuare.”

Referitor la ceea ce urmează în Liga Națională, antrenorul CSM-ului a afirmat:

„Într-un fel acum încep meciurile cu miză foarte mare. Și cele de până acum au avut, dar de acum este absolut cert că fiecare meci se contabilizează și va cântări în clasarea finală pentru stabilirea tabloului din playoff.

Obiectivul pentru prima parte a fost, evident, să ajungem în primele zece. Acum obiectivul este să terminăm TOP 10 între primele patru pentru a ne asigura avantajul terenului propriu în primul tur al playoff-ului, care este întotdeauna o încercare iar avantajul terenului propriu acolo poate fi crucial. Desigur este de preferat să terminăm sezonul regulat pe podium. Asta este ceea ce ne dorim de la TOP 10. Sigur că ne dorim să câștigăm fiecare meci, să ne clasăm cât mai sus.

Aici nu vor mai fi meciuri ușoare sau slabe. Toată lumea vrea în playoff și drept consecință se va juca fiecare meci cu gândul de a face încă un pas către obiectivul dorit și către o clasare cât mai bună. Fiecare meci va conta.”

Referitor la parcursul din cupele europene, Cristian Achim a declarat:

„Noi suntem în continuare implicați în cupele europene. Mai avem cel puțin două meciuri în FIBA Europe Cup. Pe care le vom aborda cu gândul la victorie și vom încerca să obținem tot ce se poate de la această competiție. Urmează meciul cu Leiden, victoria fiind singura opțiune pentru noi dacă vrem să rămânem în cursa pentru calificarea în sferturile de finală ale competiției. Leiden este o echipă cu un formidabil joc fără minge în atac. Este în continuă mișcare și creează mari probleme tuturor adversarilor. Sperăm că ne vom achita bine de sarcini.”