Declarații Cristian Achim la încheierea presezonului

CSM CSU Oradea a încheiat presezonul cu o victorie în fața lui FC Argeș Pitești, scor 67-62. Acesta a fost al 5-lea și ultimul joc de pregătire al formației bihorene în această perioadă. Partida a avut loc chiar la încheierea primei luni de pregătire și cu mai puțin de o săptămână până la startul oficial al sezonului competițional 2021/22.

Cristian Achim a vorbit despre turneul tocmai încheiat, pe care CSM Oradea l-a găzduit, în cadrul căruia a întâlnit Rilski Sportist și FC Argeș Pitești. Iată ce a declarat experimentatul tehnician al roș-albaștrilor:

„A fost un turneu util după părerea mea. Au fost două meciuri în compania unor echipe bune. În mod evident nu ne aflăm într-o formă sportivă bună. Poate că am mai fi avut nevoie de încă un meci de pregătire, dar asta este situația și sperăm să jucăm bine în următoarele două confruntări.”

Întrebat unde consideră că se află echipa după exact o lună de la începutul activității în perspectiva sezonului 2021/22, tehnicianul aflat la cel de-al 13-lea sezon în funcția de antrenor principal la CSM Oradea a precizat:

„Eu zic că echipa se află exact în punctul în care am gândit că trebuie să se afle. Nu am făcut pregătire tactică sau ceva specific pentru niciunul din meciurile pe care le-am disputat. Am considerat că avem alte obiective în această primă lună de activitate, iar meciurile disputate au fost simple antrenamente. De aceea cred că ne aflăm în punctul în care am vrut să ne aflăm. Să sperăm că vom intra în formă sportivă optimă în 2-3 săptămâni.”

Referitor la startul oficial al sezonului competițional 2021/22, în cadrul căruia CSM CSU Oradea se duelează cu SCM U Craiova într-o dublă eliminatorie din Cupa României, antrenorul Cristian Achim a opinat:

„În mod evident că dorim să ne calificăm. De acum rezultatele contează și începem sezonul cu o dublă eliminatoriu. Va fi foarte dificil deoarece avem călătorii lungi, dus-întors. Echipa din Craiova este foarte bună, are în componență jucători care pot să facă diferența individual. Să sperăm că ne vom califica.”

Vineri (24.09), ora 20:00, la Craiova, este programată prima manșă a dublei cu SCM U Craiva, contând pentru turul inaugural al Cupei României la baschet masculin – ediția 2021/22.

Foto: Roby Boros