Declarații Cristian Achim la încheierea primei faze din Liga Națională de baschet masculin – ediția 2022/23

CSM CSU Oradea a încheiat prima fază a Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2022/23 cu o victorie categorică, scor 90-49, în fața propriilor suporteri. Roș-albaștrii au depășit Laguna București, bifând a 14-a victorie consecutivă în competiție.

La finalul acestui meci, CSM CSU Oradea a ajuns la 15-1 la general în Liga Națională și are un moral foarte bun în condițiile în care câștigat ultimele cinci meciuri disputate în toate competițiile.

Antrenorul Cristian Achim a vorbit despre jocul cu Laguna, al 2-lea consecutiv în LNBM în care a mizat pe formule de joc adaptate cerințelor din Cupa României:

A fost un nou meci în care ne-am propus să jucăm după regulile din Cupa României. Am oferit jucătorilor sub 23 ani minute importante. Consider că s-au achitat de sarcini toți trei. În plus, pe jucătorii care au jucat foarte multe minute la meciul precedent am reușit să-i protejăm. De asemenea, am terminat meciul fără probleme cu accidentările, acesta fiind un alt obiectiv. De acum ne îndreptăm atenția asupra meciului de miercuri, din Polonia, unul important în lupta de calificare în playoff-ul FIBA Europe Cup.”

Întrebat cum apreciază parcursul echipei în actuala ediție de campionat la încheierea primei faze din sezonul regulat, Achim a spus:

„Apreciez ca fiind un parcurs foarte bun. Am câștigat aproape toate meciurile, ne-am simplificat misiunea în ceea ce privește avansarea în TOP 10 și avem la activ o serie de 14 victorii în competiție. Dacă nici acum nu este un parcurs foarte bun atunci nu este niciodată.”

Referitor la meciul din Polonia, cu Anwil, tehnicianul roș-albaștrilor a precizat:

„Dacă vrem să depindem exclusiv de noi trebuie să câștigăm acest meci. Calculul este simplu. O victorie ne aduce în postura de a depinde de propriul rezultat în ultima etapă pentru a ne califica mai departe. O înfrângere ne aduce în situația de a depinde de propriul rezultat în ultima etapă, dar vom fi condiționați de o victorie a lui Anwil în fața lui Brose în celălalt meci al ultimei runde. Așadar, știm foarte bine care este miza și cum se prezintă situația. Mergem în Polonia cu dorința de a câștiga, dar suntem conștienți de faptul că întâlnim liderul grupei și vom juca într-o sală ostilă.

Josh Bostic a primit drept de joc pentru meciul de la Wloclawek. Rămâne să vedem în ce condiție se află, cât este de antrenat. Sper că toate lucrurile vor fi în regulă. Va avea două zile de antrenament cu noi, iar marți plecăm în Polonia.”

Următorul meci al CSM CSU Oradea are loc miercuri (01.02), ora 19:30, la Wloclawek, în compania lui Anwil. Meciul contează pentru etapa a 5-a din Grupa L în TOP 16 din FIBA Europe Cup.