Declarații Cristian Achim și Alex Gavrilovic după eșecul de la Lisabona

CSM CSU Oradea a fost învinsă de Benfica Lisabona, scor 57-94, într-un meci contând pentru etapa a 4-a din Grupa K în TOP 16 din FIBA Europe Cup. Partida a avut loc miercuri (26.01), în capitala Portugaliei.

La finalul confruntării, antrenorul Cristian Achim a opinat:

„Felicit formația învingătoare pentru acest rezultat și pentru prestația avută. Este un deznodământ neplăcut pentru noi. A fost o seară infernală pentru echipa noastră în ambele faze ale jocului.

Benfica a marcat cu generozitate, au avut numeroase situații favorabile. Nivelul nostru de intensitate a fost scăzut, lucru vizibil în apărare. De asemenea, am avut cred că cel puțin 15 situații de aruncări necontestate pe care le-am ratat. În aceste condiții a fost dificil să obținem mai mult.

Se pare că luna de inactivitate totală continuă să ne afecteze atât ca formă sportivă, cât și ca ritm de joc. Va trebui să găsim soluții pentru a ieși din acest impas. Continuăm cursa pentru calificare în cupele europene și în același timp lupta pentru poziții în campionat.”

Principalul realizator al formației orădene a fost pivotul francez Alex Gavrilovic. În 26 minute de joc, acesta a totalizat 17 puncte, având 7/9 la aruncările din acțiune și 3/3 la linia de pedeapsă. El a adăugat 5 recuperări și 2 pase decisive pentru 18 la eficiență.

„A fost una dintre cele mai modeste prestații stagionale pentru echipa noastră. Nu am putut să le facem față adversarilor noștri, fiind depășiți din toate punctele de vedere. Este limpede că va trebui să arătăm altceva pentru a ne putea continua parcursul european.

În pofida înfrângerii suntem într-o situația bună în clasament, cel puțin pentru moment. Firește, acest lucru se poate schimba foarte repede dacă nu reacționăm. Urmează returul cu Sporting, după care dubla cu Sopot. Trebuie să ne focusăm pe aceste meciuri pentru a ne asigura calificarea în sferturile de finală.”

CSM CSU Oradea are un bilanț general de 2-1, cu un meci mai puțin disputat și se situează pe locul al 2-lea în Grupa K. Sporting CP Lisabona, următorul oponent al roș-albaștrilor în FIBA Europe Cup, are 3-1 la general și ocupă prima poziție în grupă. În schimb, Benfica are 1-3, iar Trefl Sopot este la 1-2.

Foto: FIBA.basketball