Declarații Cristian Achim și Erick Neal după primul meci oficial din sezonul competițional 2023/24

CSM CSU Oradea a fost învinsă de U-BT Cluj-Napoca, scor 67-87, în cursul serii de vineri (15.09), la Oradea Arena. Meciul contează pentru turneul de calificare din Cupa României la baschet masculin – ediția 2023/24, Grupa B. La finalul întâlnirii reprezentanții CSM-ului au vorbit despre jocul cedat în fața echipei care deține trofeul.

Cristian Achim, antrenor principal CSM CSU Oradea

„Nu sunt foarte multe de spus. A fost un meci între două echipe dezechilibrate la ora aceasta. Sunt foarte dezamăgit, dar nu avem de ales, trebuie să mergem înainte. Repete ce am spus și săptămâna trecută. Am avut o perioadă scurtă de pregătire, cu foarte puține meciuri de verificare.

Consider că diferența a fost făcută de valoare. Am avut aruncări complet deschise. Zece cel puțin. Noi am ratat, adversarul a marcat.

Mulțumim suporterilor pentru că ne-au fost alături pe tot parcursul acestui meci, așa cum ne sunt de ani de zile. Este o atitudine excepțională și care ne obligă și mai tare. Oamenii arată că sunt alături de noi în orice condiții. Ne arată că trebuie să muncim ca să facem lucrurile mult mai bine.

Șanse de calificare în Cupa României nu cred că mai sunt după acest rezultat. Asta e clar. Încercăm să câștigăm meciul cu Dinamo.”

Erick Neal, jucător CSM CSU Oradea

„Înfrângerea aceasta apasă pe noi. Trebuie să jucăm mai bine, să fim mai agresivi pentru a conta în fața Clujului. Ei au ieșit foarte agresivi. Pe viitor va trebui să ne apărăm mai bine. Oponenții noștri au avut foarte multe recuperări ofensive, de aici au rezultat puncte pe șansa a 2-a și cred că acolo ne-au bătut.

Cei de la Cluj au luat meciul personal. Asta trebuie să facem și noi mereu. Am comis multe erori. Prea multe greșeli am făcut în atac. Trebuie să ne concentrăm mai mult și să fim mai buni de acum înainte. Nu a fost un meci neapărat așa greu, ci mai mult fizic a fost dificil. Când joci cu asemenea echipe, totul ține de mentalitate. E nevoie să gândim pozitiv și când faci asta totul merge bine”.

Duminică (17.09), ora 19:00, tot la Oradea Arena, CSM CSU se duelează cu Dinamo București, tot în Cupa României.