Declarații Cristian Achim și Kris Richard după victoria din Finlanda

CSM CSU Oradea a obținut prima victorie internațională în sezonul competițional 2023/24. Roș-albaștrii au triumfat pe terenul echipei Kataja Basket în cadrul etapei a 2-a din Grupa J în FIBA Europe Cup. Rezultatul final a fost de 87-73.

La finalul confruntării, reprezentanții echipei orădene au participat la conferința de presă în cadrul căreia și-au exprimat părerea despre acest joc.

Cristian Achim, antrenorul principal al roș-albaștrilor, a precizat:

A fost un meci foarte important pentru noi, deoarece veneam după o înfrângere dureroasă în prima etapă. Prioritatea noastră în jocul cu Kataja a fost să limităm aruncările de trei puncte ale adversarului. Știam că jocul lor se bazează pe acest procedeu pentru că au o întreagă echipă de shooteri. I-am limitat la 31% ca rată de reușită, ceea ce este bine,dar menționez că au avut 39 aruncări de pe semicerc. Drept comparație, au avut 22 aruncări de două puncte. Știam că adversarii noștri se vor concentra mai mult pe acest aspect, așa că am pregătit asta.

În plus, știind că avem un avantaj de talie și forță la interior, am încercat să ne creăm avantaj sub coș. Lucru vizibil din statistică. Am fost mai agresivi în jocul către coș, iar acest lucru a fost răsplătit cu un număr dublu de vizite la linia de pedeapsă. Raportul recuperărilor ofensive (17-6) a fost extrem de important.

Am avut cinci jucători cu cel puțin 13 puncte marcate. Iubesc asta, să avem atâtea opțiuni în atac. Este limpede că în acest lucru pune în mare dificultate adversarul, deoarece nu știi de unde vine pericolul.

Sunt fericit pentru victorie. Aceasta ne ajută în primul rând la nivelul de încredere, dar în același timp este un pas în încercarea noastră de a ne califica în faza următoare a competiției. Drumul este foarte lung în continuare, dar era absolut necesar să câștigăm acest meci.”

Kris Richard, unul dintre artizanii victoriei din Finlanda, cu 13 puncte, 5 recuperări, 3 pase decisive, 2 intercepții în 32 minute de joc pentru 16 la eficiență și 16 la +/-, a declarat următoarele:

„Ne-am respectat planul de joc, ceea ce este important. Aveam nevoie de această victorie după eșecul suferit în prima etapă. Este un rezultat bun pentru noi.

Mă bucur pentru victorie. Felicit echipa adversă pentru jocul prestat, ne-a pus în dificultate pentru o bună perioadă de timp în acest meci.

Ne așteaptă un program foarte aglomerat în continuare, dar suntem conștienți de acest lucru. Vom lua lucrurile pas cu pas în continuare și vom încerca să obținem cât mai multe victorii pentru că avem nevoie de ele.”

Foto: FIBA.basketball