Declarații Cristian Achim și Nikola Markovic după ultimul meci din anul 2020

CSM CSU Oradea a învins BCM U FC Argeș Pitești, scor 71-65, în ultimul meci disputat pe anul calendaristic 2020. Partida s-a desfășurat miercuri (30.12), la Sala Transilvania din Sibiu, fiind transmisă în direct la DigiSport.

Iată ce a declarat antrenorul Cristian Achim la finalul partidei:

„În primul rând mă bucur că am câștigat, deoarece ne trebuia o victorie. În al 2-lea rând, nu vreau să mă plâng, dar în momentul în care o echipă stă două săptămâni, va avea o problemă în revenirea la ritmul de joc. Pitești este o echipă foarte bună. Merită felicitări.

După părerea mea s-a simțit oboseala în jocul ambelor echipe, fiind al 2-lea meci în decusr de 24 ore pentru fiecare. Noul jucător, Garlon Green, a început să-și arate calitatea și mă bucur că am gestionat bine finalul jocului.”

Autor al unui double-double, cu 20 puncte, 10 recuperări și 16 la eficiență în 27 minute de joc, Nikola Markovic a concluzionat cele consemnate pentru CSM CSU Oradea în cadrul turneului 3 din Liga Națională de baschet masculin – ediția 2020/21:

„Îmi felicit colegii și staff-ul echipei pentru acest rezultat. A fost foarte important să câștigăm. Era limpede că în plan mental va fi o apăsare pe umerii noștri în acest meci după înfrângerea din meciul precedent (n.r. cu CSU Sibiu), la capătul unei prestații deloc bune pentru noi. Era important să reacționăm și să facem un meci bun. Victoria este importantă în acest context.

Ca o concluzie, nu este deznodământul dorit de noi la Sibiu. Întotdeauna mergem să câștigăm adică am socotit cu două victorii aici, dar este limpede că în viață nu poți să obții în permanență tot ce îți dorești sau îți plănuiești. Trebuie să luăm acest bilanț, de o victorie și o înfrângere, să ne întoarcem la muncă, să corectăm lucrurile care nu funcționează în jocul nostru și să ne focusăm pe următorul turneu.”

CSM CSU Oradea are 4 victorii și o înfrângere în actuala ediție de campionat la încheierea anului calendaristic 2020. Roș-albaștrii se situează pe locul al 6-lea din totalul de 14 poziții în ierarhia la zi, având însă mai puține meciuri disputate decât toate echipele ce o devansează.

Următoarea provocare a echipei este în perioada 6-7 ianuarie 2021, la Voluntari. Adversari vor fi CSO Voluntari și BC Athletic Constanța.