Declarații Cristian Achim și Nikola Markovic după victoria de la Sopot

CSM CSU Oradea a câștigat pe terenul lui Trefl Sopot, scor 83-73, într-un meci din FIBA Europe Cup – ediția 2021/22. Partida a avut loc sâmbătă (05.02) și contează pentru faza a 2-a a grupelor din această competiție.

Cristian Achim, antrenor CSM CSU Oradea, a declarat următoarele la finalul acestui joc:

„A fost un meci foarte important pentru ambele protagoniste. Noi am avut ca obiectiv să ne apropiem cu un pas de calificare, iar adversarii noștri și-au dorit să ducă lupta pentru calificare până la ultimul lor meci din această grupă. Sunt foarte fericit pentru victoria echipei mele. Apreciez efortul depus și doresc să-mi felicit jucătorii pentru victoria obținută. Avem nevoie de încă un rezultat favorabil pentru a ne califica mai departe, dar din motivele bine cunoscute noi ne dorim să câștigăm fiecare meci pe care îl disputăm. Mă aștept la un nou duel echilibrat peste câteva zile la revenirea acasă.”

Nikola Markovic, cel mai productiv jucător al echipei cu 20 puncte, 6 pase decisive, 5 recuperări, 18 la +/- și 21 la eficiență, a opinat:

„Este o victorie de mare preț pentru noi. Ne-am apropiat cu un pas de calificarea în sferturile de finală ale acestei competiții. Mă bucur pentru acest lucru, dar cu siguranță nu putem să ne relaxăm deoarece calificarea încă nu este asigurată. Mai avem două meciuri de disputat în această fază din FIBA Europe Cup și cu siguranță ne dorim să le câștigăm, atât pentru că le vom disputa pe teren propriu, alături de suporterii noștri, cât și pentru faptul că avem neapărată nevoie de rezultate bune și de prestații pe măsură pentru a crește nivelul de încredere. Desigur, ne dorim chiar locul 1 în grupă, este posibil să-l obținem.”

De notat că Nikola Markovic și Martynas Paliukenas au fost recompensați cu câte un tablou prin care Trefl Sopot și-a onorat foștii jucători. De altfel, CSM Oradea apreciază toate eforturile depuse de clubul polonez în a găzdui delegația echipei roș-albastre.

CSM CSU Oradea are 3-1 la general și se situează pe primul loc în Grupa K. Următorul meci este programat miercuri (09.02), adversar fiind tot Trefl Sopot. Partida demarează la ora 19:00, fiind transmisă în direct la DigiSport.

Foto: Trefl Sopot (Twitter)