Declarații Cristian Achim și Stephen Holt după Meciul 1 al finalei Ligii Naționale de baschet masculin

CSM CSU Oradea a cedat în Meciul 1 al finalei Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2020/21, pe terenul lui U-BT Cluj-Napoca. Partida de la BT Arena, cu participarea publicului, s-a încheiat cu scorul de 73-62.

La finalul meciului, antrenorul Cristian Achim a declarat:

„A fost un meci echilibrat, marcat puțin de miza finalei. Am fost depășiți în anumite aspecte. Am încasat 27 puncte pe tranziție și contraatac sau după recuperare ofensivă, ceea ce este cam mult. În situația asta e foarte greu să câștigi. Fără îndoială sunt lucruri care au ajutat moral echipa adversă și noi am căzut. Sperăm să corectăm aceste lucruri pentru Meciul 2.

Publicul contează fără îndoială. Mai ales că pentru noi a fost primul joc cu public în acest sezon în campionat. Am mai jucat cu spectatori în Israel, dar nu am întâlnit echipa gazdă. A fost diferit. Eu consider că este foarte important să îmbunătățim aspectele despre care am vorbit mai devreme. Atunci vom putea juca de la egal la egal. Altfel nu putem să emitem pretenții dacă continuăm în acest mod.”

În schimb, Stephen Holt a precizat următoarele:

„A fost o atmosferă foarte bună. Ne așteptam la așa ceva. Este totuși Meciul 1 al finalei. Fără îndoială avem teme de făcut. Va trebui să analizăm meciul și să ne corectăm greșelile. Antrenorul ne-a spus că trebuie să îmbunătățim tranziția defensivă și blocajul defensiv. Am cedat prea multe puncte prin aceste lucruri. În plus, trebuie să marcăm mai mult de 62 puncte pentru a învinge în deplasare.

Venim după un sezon bun, în care am câștigat multe meciuri și am jucat bine. Nu cred că avem motive să fim dezarmați. Am pierdut o bătălie, trebuie să ne asumăm ce nu am făcut bine și să încercăm din nou în partida următoare. Cred că vom fi pregătiți pentru următorul meci.

Sigur, am avut o serie de 16 victorii consecutive. O dovadă că am jucat bine tocmai spre finalul sezonului. Ceea ce este mult mai bine decât să joci impecabil la început de sezon. Va trebui să deschidem o nouă pagină. Este important să obținem o victorie aici, vom încerca să o luăm în Meciul 2. E clar că va trebui să jucăm mai tare, mai bine din punct de veedere colectiv. Nu va fi ușor deloc, dar trebuie să încercăm.”