Declarații Cristian Achim și Stephen Holt după meciul de deschidere al seriei cu CSO Voluntari

CSM CSU Oradea a fost învinsă de CSO Voluntari, scor 66-74, în partida de deschidere al semifinalei din Liga Națională de baschet masculin – ediția 2021/22. Partida a avut loc vineri (13.05), la Arena Antonio Alexe din Oradea.

Antrenorul Cristian Achim a declarat următoarele la finalul partidei:

„A fost un meci echilibrat, specific fazei în care ne aflăm. Am avut un ușor avantaj pentru o bună perioadă din timpul de joc. Pe final am avut o cădere. Nu a fost cel mai bun sfert 4 pentru noi. Nu am reușit să marcăm în ultimele minute de joc. E foarte greu să câștigi un astfel de meci în aceste condiții.

Consider că am avut o prestație solidă în apărare, însă am încasat 25 puncte în ultimele zece minute. Până la sfertul 4 al stat chiar bine din punct de vedere defensiv. Nu am avut cele mai bune decizii în atac și nici cea mai inspirată zi la finalizare. Presiune există în semifinale pe ambele echipe. Este foarte clar că nu ne aflăm în cea mai confortabilă postură la ora actuală, dar nici nu trebuie să ne panicăm. Am mai fost în acest gen de situație și în trecut. Va trebui să reacționăm, asta e clar.”

În schimb, Stephen Holt, principalul marcator al CSM-ului în acest meci a spus:

„Am întâlnit un adversar apropiat valoric, cu multe opțiuni și calități. Din păcate nu s-a terminat așa cum ne-am dorit de această dată. Am avut din nou parte de o atmosferă de excepție și mă bucur că oamenii au venit în număr mare la meci, să ne încurajeze pe tot parcursul jocului.

Echipa noastră a ratat foarte mult în acest meci. Fără îndoială va trebui să îmbunătățim acest aspect în următoarele meciuri, dar este limpede că vom avea parte în continuare de un adversar foarte valoros și capabil să ne pedepsească. Eu sunt optimist, chiar dacă am început cu o înfrângere pe teren propriu. Seria nu e încheiată, dar va trebui să reacționăm.”