Declarații Donatas Tarolis după Meciul 2 al finalei LNBM 2023

CSM CSU Oradea a învins U-BT Cluj-Napoca, scor 93-83, în Meciul 2 al finalei Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2022/23. Partida a avut loc marți (16.05), la Oradea Arena, în prezența a 5.350 spectatori.

Donatas Tarolis a fost cel mai productiv jucător al partidei. Lituanianul a totalizat 21 puncte, cu 7/9 din acțiune și 6/8 la linia de pedeapsă, adăugând 6 pase decisive, 5 recuperări, 2 capace și o intercepție în 31 minute de joc pentru 28 la eficiență cu 7 la +/-.

La finalul jocului Tarolis a declarat:

„A fost un meci foarte greu. Se știe, Cluj luptă întotdeauna până la capăt. Chiar dacă noi am fost în avantaj de zece puncte pe tot parcursul reprizei a 2-a, au continuat să încerce și s-au apropiat amenințător la un moment dat. Au luptat până la capăt. Un meci foarte, foarte greu.

Nu contează cum a evoluat scorul, cine sau cum se joacă în primele minute. Contează doar rezultatul final. Singurul lucru relevant este scorul de pe tabela de marcaj la terminarea meciului.

Este important că am învins și ne-am apărat terenul propriu, dar acum seria se mută la Cluj, unde mă aștept să ne fie și mai greu. În continuare sunt de părere că trebuie că continuăm să jucăm colectiv așa cum am făcut-o în aceste meciuri și să încercăm să câștigăm în deplasare.

Din punctul meu de vedere nu se schimbă nimic după primele două meciuri. Trebuie să mergem la Cluj, să luptăm până la capăt, să încercăm să câștigăm.

Atmosfera a fost senzațională. Mulțumesc frumos tuturor celor care au venit la meciuri și ne-au susținut atât de pătimaș.”

Întrebat despre nivelul de încredere al echipei după aceste meciuri, Doni a răspuns:

„Nu cred că e atât de important acest aspect. Clujul este echipa campioană și sunt sigur că vor juca mult mai bine la ei acasă. Noi trebuie să fim pregătiți mental și baschetbalistic pentru următorul meci, să fim cât mai fizici și să ne facem treaba așa cum trebuie.”

Scorul general a devenit 2-0. Se joacă pe sistemul cel mai bun din șapte meciuri. Următoarea întâlnire are loc sâmbătă (20.05), ora 18:15, la BT Arena din Cluj-Napoca.