Declarații Donatas Tarolis după Meciul 5 al finalei LNBM 2023

CSM CSU Oradea a fost învinsă de U-BT Cluj-Napoca, scor 62-81, în Meciul 5 al finalei Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2022/23. Partida a avut loc la Oradea Arena, joi (25.05).

Donatas Tarolis a totalizat 18 puncte, 3 recuperări, o pasă decisivă, fără posesie pierdută pentru 16 la eficiență în 27 minute de joc. La finalul partidei, jucătorul originar din Lituania a declarat:

„Prestația noastră în această seară a fost dezamăgitoare. Clujul a fost peste noi la aproape orice aspect. Am revenit la un punct în debutul sfertului decisiv. Cred că am fi putut prelua conducerea atunci, dar am comis câteva greșeli. Ei au profitat și s-au desprins, întimp ce noi am căzut total. Au înscris de la distanță în unele momente și așa avantajul a fost de partea lor.

Nu am luptat până la final și rezultatul arată asta. Ne-au bătut la aproape 20 de puncte acasă. E un moment dificil, dar trebuie să rămânem uniți. De asemenea, trebuie să lăsăm ce a fost și să ne focusăm pe următorul joc, să luptăm pentru victorie.”

Referitor la meciul următor, Doni a afirmat:

„Trebuie să reacționăm, să luptăm până la final și vom vedea ce se va întâmpla. Vreau să dăm totul, pentru că s-ar putea să fie ultimul nostru joc. Mergem acolo să încercăm să câștigăm.”

Întrebat dacă consideră că presiunea a apăsat pe umerii echipei sale, Tarolis a replicat:

„Nu știu dacă e vorba de presiune. Până la urmă e un joc. Nu văd cum se poate vorbi despre presiune. Așa e baschetul. Uneori înscrii, alteori ai procentaje mai slabe. Este ceva firesc și vedem că se întâmplă peste tot. Jucăm în finală, am fost la cel de-al 5-lea meci și nu putem să vorbim despre presiune, fiindcă am fost în această situație deja de patru ori în această serie.”