Declarații Donatas Tarolis după meciul cu BC CSU Sibiu, scor 81-80

CSM CSU Oradea a învins BC CSU Sibiu, scor 81-80, într-un meci din TOP 10 în Liga Națională de baschet masculin – ediția 2022/23. Partida s-a desfășurat sâmbătă (04.03), la Arena Antonio Alexe.

Donatas Tarolis a fost omul decisiv, marcând ultimele patru puncte ale roș-albaștrilor, incluzând un coș de două puncte în penultima secundă prin care a stabilit numele echipei învingătoare. Balticul a totalizat 18 puncte (8/14 din acțiune și 1/1 la linia de pedeapsă), 9 recuperări (5 ofensive), 2 pase decisive și o intercepție în 28 minute de joc pentru 23 la eficiență.

Iată ce a declarat baschetbalistul originar din Lituania la finalul jocului:

Felicit echipa din Sibiu pentru cum a luptat, pentru spiritul de competitori cu care au abordat întregul meci. Consider că pe tot parcursul meciului au fost mai buni decât noi. De altfel acest lucru este confirmat de evoluția scorului. Important este că nu am cedat și am reușit să recuperăm deficitul.

Referitor la aportul publicului în această confruntare, Tarolis a declarat:

A fost o atmosferă de excepție, fără ei nu cred că puteam să revenim de această dată. Mulțumim frumos tuturor celor care au venit la sală, ne-ai sprijinit și susținut până la final. Îi rog să ne fie alături în continuare și îi așteptăm cu brațele deschise la Oradea Arena în număr cât mai mare pentru următoarea bătălie. Avem nevoie de toată energia și entuziasmul lor.

Întrebat ce părere are despre coșul victoriei pe care l-a marcat în penultima secundă și ce părere are despre faptul că este al 2-lea meci consecutiv în TOP 10 pe care Oradea îl câștigă în condiții similare după cel de la Pitești, Doni a precizat:

Mă bucur pentru victorie. Mă simt bine că am câștigat meciul. Asta contează pentru mine. Nu contează că învingem la 30 puncte diferență sau că învingem în ultima secundă. Tot ce contează este să câștigăm.

Faptul că obținem a 2-a victorie în aceste condiții demonstrează sau confirmă faptul că suntem într-o companie selectă, cu echipe valoroase și care doresc să câștige în fiecare meci. La fel ne dorim și noi. Devine tot mai limpede că nu poți să tratezi niciun meci din cele rămase altfel decât cu maxim de concentrare.”

Tarolis a prefațat meciul cu Rapid București, programat miercuri (08.03):

„Suntem conștienți că este un meci foarte important. Vom întâlni o echipă de calibru, cu valori certe în componență. Trebuie să fim pregătiți mental, să ne recuperăm fizic după efortul din această seară și să fim pregătiți de o nouă luptă crâncenă. Fără discuție ne dorim să câștigăm acel meci.”

Meciul dintre CSM CSU Oradea și Rapid București are loc miercuri (08.03), ora 19:00, la Oradea Arena. Bilete se găsesc AICI.