Declarații Donatas Tarolis după victoria cu Brose Bamberg

CSM CSU Oradea a învins Brose Bamberg, scor 95-84, în cadrul etapei a 4-a din TOP 16 în FIBA Europe Cup – ediția 2022/23. Roș-albaștrii au avut o seară de senzație din punct de vedere ofensiv și au repurtat un succes uriaș pentru palmaresul internațional al clubului, respectiv pentru jocul de baschet din Oradea.

Donatas Tarolis a avut o prestație impresionantă. Lituanianul a fost cel mai productiv jucător al partidei. El a contabilizat 27 puncte, 4 recuperări și 4 pase decisive în 30 minute de joc pentru 29 la eficiență.

La finalul partidei Doni a declarat:

„Este o victorie pe deplin meritată. Am fost mai buni. Victoria este o consecință firească a ceea ce s-a întâmplat azi pe parchet. Mă bucur că am învins în condițiile în care am fost presați de rezultat deoarece o înfrângere ne-ar fi scos din calculele calificării. Cred că am arătat tărie mentală în această seară ca echipă.

Apreciez jocul nostru colectiv drept foarte bun. Este consecința chimiei excelente între jucători, precum și a muncii eficiente pe care o desfășurăm la antrenamente și la ședințele de analiză video.

Victoria este cu atât mai dulce cu cât a fost obținută în fața unui nume cu rezonanță în baschet. Brose rămâne o echipă puternică, dar astăzi am fost mai buni, chiar dacă nouă ne-a lipsit Justin.”

Referitor la ceea ce urmează, Tarolis a declarat:

„Urmează meciul din Polonia. Întâlnim echipa care ne-a învins la noi acasă. Atunci a fost o prestație senzațională pentru Anwil. Mergem acolo cu dorință de a câștiga. Ne dorim să continuăm parcursul continental și suntem conștienți de importanța meciului următor.”

CSM CSU Oradea are 2-2 la general și se situează pe locul al 2-lea, la egalitate cu Brose Bamberg, în Grupa L din FIBA Europe Cup. Primul loc revine lui Anwil Wloclawek, cu 3-1 la general. În schimb, Keravnos este ultima, având 1-3.

Foto: Roby Boros