Declarații Donatas Tarolis după victoria cu Kataja Basket

CSM CSU Oradea a învins Kataja Basket, scor 105-92, în cadrul etapei a 5-a din Grupa J în FIBA Europe Cup – ediția 2023/24. Partida a avut loc miercuri (15.11), la Oradea Arena. Acesta a fost al 95-lea meci internațional disputat de orădeni, ei ajungând la 45 victorii europene.

Donatas Tarolis a realizat un double-double în acest meci. El a bifat 23 puncte și 10 recuperări, cu 3 pase decisive, 2 intercepții, un capac și a avut 10/15 la aruncările din acțiune, respectiv 3/5 la linia de pedeapsă în 29 minute pe parchet pentru 31 la eficiență și 16 la +/-.

La final, Doni a declarat:

„A fost un meci dificil pentru noi. Cei de la Kataja au marcat foarte bine de la distanță. Știam că depind de acest procedeu, dar nu am putut să-i oprim. Din păcate am permis foarte multe aruncări de trei puncte necontestate. Au continuat să înscrie de afară pe tot parcursul jocului. În cele din urmă am învins datorită unui joc mai complet, pe baza căruia am arătat că suntem echipa mai bună.

A fost o prestație ofensivă excelentă pentru noi. Circulația mingii a fost foarte bună, am fost și inspirați la finalizare. Consider că a fost o seară reușită pentru noi, chiar dacă în prima repriză am avut anumite probleme în apărare. Dacă vom continua să jucăm în acest fel pe faza de atac cred că va fi foarte bine pentru noi.”

Întrebat ce așteptări are de la ultimele două meciuri din luna Noiembrie, jucătorul baltic a afirmat:

„Este important să nu ne pierdem focusul. De asemenea, munca la antrenament este extrem de importantă, acolo se pot regla multe lucruri. Ne așteaptă două meciuri importante, ce din campionat la Vâlcea, urmat de revanșa cu Legia Varșovia. Sunt de părere că avem șanse să obținem două victorii și să reușim calificarea mai departe în FIBA Europe Cup.”

Foto: Roby Boros