Declarații Donatas Tarolis după victoria cu Rilski Sportist

Donatas Tarolis a fost cel mai bun marcator al partidei pe care CSM CSU Oradea a câștigat-o în fața lui Rilski Sportist Samokov, în etapa a 2-a din Grupa E în FIBA Europe Cup – ediția 2022/23. Rezultatul final a fost de 99-63.

Autor a 21 puncte, 5 recuperări pentru 24 la eficiență în 24 minute de joc, cu un procentaj de 73% la aruncările din acțiune și 100% la linia de pedeapsă, Donatas a declarat:

„Ne-am propus să fim agresivi de la început, să reacționăm după două înfrângeri. Am reușit acest lucru. Era foarte important pentru mentalul nostru să nu pierdem trei meciuri consecutiv. Am avut un start în forță, ne-am desprins și am prins curaj. Energia a fost foarte bună în seara asta și ne-a purtat spre o victorie clară. Consider că am făcut un meci foarte bun de la un capăt până la celălalt.”

Referitor la situația echipei în lupta pentru calificarea în faza următoare, baschetbalistul lituanian a afirmat următoarele:

„Avem șanse de calificare. Suntem la un bilanț general de 1-1 și este limpede că avem nevoie de noi victorii pentru a face pașii necesari pentru calificare. Eu cred că dacă jucăm la nivelul potențialului nostru ne vom califica. Firește, urmează niște meciuri foarte grele, în special următoarele două, dar vom face tot posibilul pentru a ne apropia victoria în fiecare meci.”

Întrebat cum se simte la Oradea după aproape două luni, Doni a spus:

„Nu pot să descriu altfel situația în care mă aflu decât că totul este excelent. Îmi place foarte mult aici, atât echipa, atât orașul, cât și atmosfera și oamenii de aici. Soția mea este foarte fericită în Oradea, ceea ce pentru mine este foarte important. Aș putea să spun că totul este perfect.”

Foto: Roby Boros