Declarații după eșecul de la Cluj-Napoca în FIBA Europe Cup 2019/20

CSM CSU Oradea a cedat la Cluj-Napoca, scor 76-81, în etapa inaugurală din faza a 2-a a grupelor FIBA Europe Cup – ediția 2019/20. La finalul partidei pierdute în fieful lui U-BT, echipa orădeană a fost reprezentată la conferința de presă de antrenorul principal și un jucător reprezentativ.

Cristian Achim, antrenorul echipei orădene a spus următoarele:

„Felicit echipa gazdă pentru victorie. A meritat să câștige. După părerea mea s-a făcut în agresivitatea lor superioară dins fertul 2. Nu vreau să vorbesc despre arbitraj deoarece îmi fac doar nervi.

În sfertul 2, Clujul a reușit să câștige foarte multe mingi. Practic au marcat 16 puncte de pe urma posesiilor pierdute de noi în această perioadă de joc. În același timp noi am pierdut o sumedenie de potențiale aruncări. Am jucat de la egal la egal, dar în același timp este cert că mai avem multe lucruri de îmbunătățit. Am și jucat în anumite formule inedite. De exemplu cu Barnette la poziția 4 nu ne-am antrenat deloc până acum. Încercăm să ne adunăm fizic pentru că meciul cu această variantă a Clujului sunt extrem de fizice. Vom vedea dacă ne putem să ne recuperăm fizic până la meciul de sâmbătă.”

Aaron Broussard, fundașul CSM CSU Oradea, a precizat:

„Nu s-a terminat așa cum ne-am dorit, dar am avut momente pozitive în joc. Avem destule lucruri de care putem fi mândri după acest meci. Pe de altă parte ne așteaptă un alt meci cu Clujul, sâmbătă, la noi acasă. Așadar, avem nevoie de o reacție și o recuperare rapidă. Va trebui să evităm greșelile. E limpede că adversarii noștri au profitat din plin de erorile noastre.”

Foto: Sandor Manases / FIBA.basketball