Declarații după încheierea aventurii în FIBA Europe Cup – ediția 2021/22

CSM CSU Oradea a încheiat participarea în FIBA Europe Cup – ediția 2021/22. Roș-albaștrii au fost învinși de Bakken Bears în sferturile de finală ale competiției cu scorul general de 143-154.

Manșa a 2-a, desfășurată miercuri (16.03), la Arena Antonio Alexe, în prezența a 2.000 spectatori, s-a încheiat cu scorul de 70-61 în favoarea campioanei în exercițiu a Danemarcei. Bakken câștigase partida tur cu 84-82.

La finalul acestei duble, antrenorul Cristian Achim a declarat:

„Suntem dezamăgiți că nu am putut să ne calificăm pentru a 2-a oară consecutiv în semifinalele acestei competiții. Nu am reușit să ne ridicăm deasupra adversarului, dar îmi felicit elevii pentru felul în care au luptat pentru fiecare minge. Realizările au fost insuficiente, chiar dacă nivelul de implicare și combativitate a fost acolo. Din păcate nu am reușit să răsplătim acest public minunat cu o victorie.

Cu toate acestea, am fost pentru a 2-a oară consecutiv între primele opt echipe ale acestei competiții continentale. Este un rezultat important, chiar dacă acum suntem la supărare. Am avut un parcurs solid și prestații pe măsură, astfel încât îmi felicit încă o dată jucătorii.”

În schimb, căpitanul echipei, Bobe Nicolescu a precizat:

„Din păcate nu am avut o prestație reușită și nu am jucat la nivelul necesar pentru a obține calificarea în această fază a competiției. Eu cred că nivelul de efort a fost foarte mare. Regretăm profund că am pierdut calificarea în semifinale.

A fost o atmosferă deosebită în această seară, având capacitate maximă după mult timp. Fără mască, fără restricții, oamenii s-au putut manifesta și bucura de baschet. Regretul acestui eșec este cu atât mai mare cu cât am avut o astfel de susținere. Ne cerem scuze în fața acestui public de excepție pentru acest lucru, pentru jocul nereușit și că am ratat accesul în a 2-a semifinală consecutiv în cupele europene. Vom încerca să ne revanșăm în competiția internă.”