Declarații după meciul cu CSM VSKC Miercurea Ciuc

CSM CSU Oradea a învins CSM VSKC Miercurea Ciuc, scor 68-40, în primul meci oficial disputat în sezonul competițional 2020/21. Formația roș-albastră a triumfat la prima apariție în cadrul Turneului de Cupa României Masculin, Grupa B, găzduit la Arena Antonio Alexe din Oradea, în condiții speciale.

La finalul partidei, doi dintre reprezentanții echipei au vorbit despre reluarea competițiilor după o întrerupere îndelungată de la orice formă de întrecere sportivă.

Cristian Achim, antrenor CSM CSU Oradea

„A fost o revenire pe teren cu emoții. Nu mai știam cum e să jucăm baschet. Mă bucur foarte tare că suntem în această situație, să putem să jucăm, să ne bucurăm de baschet. Chiar și fără spectatori, ceea ce este cam trist, dar…luăm părțile pozitive și ne bucurăm că în sfârșit s-a reluat activitatea.

În ceea ce privește meciul cu Miercurea Ciuc, am avut un start de partidă poticnit, oarecum firesc după atâtea luni de pauză. Până la urmă importantă este victoria. Rămâne să vedem cum vom continua. Vom încerca să câștigăm fiecare meci, dar este un turneu lung cu patru meciuri în cinci zile, ceea ce este un lucru neobișnuit. Va conta și cum echipele se refac de la o zi la alta și cum își gestionează energia în timpul meciurilor.”

Bobe Nicolescu, jucător CSM CSU Oradea

„Pentru mine a fost primul meci după aproximativ un an. Cred că pauza îndelungată fără meciuri s-a văzut prin prisma procentajelor și a greșelilor pe care le-am făcut, dar cred că treptat ne-am ridicat nivelul. A fost un pic greu la început, dar apoi cred că am reușit să-mi intru puțin în ritm.

Este devreme să vorbim despre perspective sau așteptări după un singur meci. Pornim de la premisa că atunci când joci la o echipă ca CSM Oradea intri pe teren pentru a câștiga fiecare meci.”

Următorul meci este programat marți (10.11), ora 19:30, atunci când oponent va fi BC Athletic Constanța. Meciul va putea fi urmărit în transmisiune directă la DigiSport 3, dar și pe canalul YouTube FRB TV.

Foto: Roby Boros