Declarații după victoria cu Dinamo București

CSM CSU Oradea a învins Dinamo București, scor 79-67, într-un meci din etapa a 16-a în sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2021/22. Meciul a avut loc miercuri (06.04), la Arena Antonio Alexe.

La finalul confruntării, antrenorul Cristian Achim a declarat următoarele:

„Un meci pe care trebuie neapărat să-l câștigăm. Este limpede că avem nevoie de rezultate pozitive pentru moral, dar și pentru a ne îmbunătăți poziția în clasament, dar mai ales pentru a fi pregătiți de playoff. Eu cred că am fost echipa mai bună în această seară și cu precădere în repriza secundă am fost mai eficienți în ambele faze ale jocului. Desigur, jocul a fost influențat de absențele din ambele echipe, fiind o restanță mai mulți jucători nu au avut drept de joc, astfel încât a trebuit să ne adaptăm atât noi, cât și cei de la Dinamo.

Urmează meciul cu Craiova care prezintă o importanță deosebită în lupta pentru asigurarea avantajului terenului propriu în primul tur al playoff-ului. Ei au o echipă foarte atletică, componenta fizică fiind principala lor caracteristică. Noi încercăm să creștem de la un meci la altul. Se anunță un meci foarte interesant, pe care ne dorim să-l câștigăm.”

Nikola Markovic, cel mai eficient jucător al partidei, autor a 14 puncte (5/6 din acțiune, 3/3 la libere), 7 recuperări, 3 pase decisive, 2 intercepții și un capac, a declarat următoarele:

„Victorie importantă pentru noi. Cred că orice meci câștigat în acest moment are o importanță din mai multe puncte de vedere. Sunt de părere că am avut momente bune de joc și sper să creștem de la un meci la altul. Este foarte important să legăm victoriile și să clădim în perspectiva a ceea ce urmează.

Suntem în cărți pentru locul 3, dar nu mă gândesc la acest lucru în acest moment. Cred că este mai important să fim pregătiți pentru ceea ce urmează decât locul pe care îl vom ocupa la încheierea sezonului regulat.”

CSM CSU Oradea are un bilanț general de 17-7. Roș-albaștrii urmează să se dueleze cu SCM U Craiova într-un meci contând pentru etapa a 28-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2021/22. Acesta va avea loc sâmbătă (09.04), ora 19:00.