Declarații Erick Neal după Meciul 1 din finala LNBM 2023

CSM CSU Oradea a învins U-BT Cluj-Napoca, scor 79-73, în deschiderea finalei Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2022/23. Meciul a avut loc duminică (14.05), la Oradea Arena.

Erick Neal a fost principalul remarcat al partidiei. Fundașul CSM-ului a totalizat 22 puncte, 6 pase decisive, 4 recuperări și 2 intercepții în 28 minute de joc pentru 22 la eficiență.

La finalul confruntării, Erick a declarat următoarele:

„Un meci de mare angajament, de luptă pe tot parcursul celor 40 minute de joc, foarte echilibrat până la final. Este clar că trebuie să rămânem concentrați deoarece urmează un nou meci la fel de important precum acesta. Trebuie să câștigăm și următorul meci, să legăm victoriile în fața acestui adversar. Asta vreau să facem. Nu trebuie să facem cadouri sau să lăsăm garda jos.

Trebuie să luptăm împotriva adversității. Este foarte important că am rămas cu focusați la joc și asta ne-a adus victoria în seara aceasta. Greșelile și erorile fac parte din acest joc, astfel încât se întâmplă ca o echipă să aibă o seară modestă la linia de pedeapsă, așa cum a fost cazul lor azi.”

Referitor la meciul următorul jucătorul american al CSM-ului a opinat:

„Marți aștept la un nou meci disputat. Vor da tot ce au mai bun pentru a câștiga. Noi trebuie să facem ce facem de obicei și cred că vom fi în regulă. Nu putem să ne gândim mai departe de următorul joc.”

Întrebat cum a trăit atmosfera din Oradea Arena cu peste 5.000 spectatori, Erick a precizat:

„Iubesc Oradea, iubesc suporterii orădeni. De la ei vine energia. Nu știu dacă ei conștientizează acest lucru, dar când îi aud scandând, mă simt invincibil. Vorbesc și pentru colegii mei și pentru staff când spun asta. Nu mă refer exclusiv la mine.”