Declarații Erick Neal după Meciul 2 al seriei cu BC CSU Sibiu

CSM CSU Oradea a învins BC CSU Sibiu, scor 93-67, în Meciul 2 din semifinalele Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2022/23. Partida s-a desfășurat duminică (30.04), la Oradea Arena.

Erick Neal a fost principalul realizator al partidei, fiind liderul CSM-ului la eficiență, puncte și pase decisive. El a contabilizat 20 puncte, 6 pase decisive, 3 recuperări și 21 la eficiență cu 16 la +/-. Americanul a terminat cu 8/12 la aruncările din acțiune și 1/3 la linia de pedeapsă.

La finalul partidei, Erick a declarat:

„A fost un început de partidă greu pentru noi. Ne-au lipsit multe dintre lucrurile pe care le avem de obicei în acel moment al jocului. Ne-am redresat pe parcurs și în cele din urmă am obținut o victorie importantă. Respect echipa adversă, au luptat și au au oferit o replică foarte bună. Este foarte bine că ne-am apărat terenul propriu și sunt foarte mândru de acest lucru. Mulțumesc suporterilor că vin să ne susțină.”

Întrebat cum este să fie în teren, ținând cont de faptul că adesea lasă impresia că totul este foarte natural și simplu atunci când are mingea în mână, Erick a spus:

„În primul rând antrenorul și staff-ul tehnic mă încurajează și îmi cer să fiu eu însumi pe teren. Pe de altă parte mă bucur foarte mult dacă suporterilor le place jocul meu, desigur. Știu că este foarte multă muncă în spate.”

În încheiere, Erick a spus:

Seria nu este încheiată. Scorul este 2-0, dar trebuie să câștigi trei meciuri pentru a te califica mai departe. Ne deplasăm la Sibiu, acolo unde ne dorim să obținem victoria și să avansăm în finala campionatului. Cu siguranță va fi o provocare, dar vom încerca să jucăm mai bine și să avansăm în finală.”

Meciul 3 are loc joi (04.05), ora 19:00, la Sala Transilvania. Jocul va fi transmis în direct pe DigiSport, PrimaSport și FRB TV (YouTube).

Foto: Roby Boros