Declarații Erick Neal după meciul cu Patrioti Levice

CSM CSU Oradea a fost învinsă de Patrioti Levice, scor 91-93, în cadrul primei etape din Grupa J în FIBA Europe Cup – ediția 2023/24. Meciul a avut loc miercuri (18.10), la Oradea Arena.

Erick Neal a fost principalul remarcat al partidei. El a totalizat 30 puncte în tot atâtea minute de joc, având 10/16 la aruncările din acțiune, incluzând opt reușite de pe semicerc, respectiv 2/2 la linia de pedeapsă. A contribuit cu 7 pase decisive și 4 recuperări pentru 31 la eficiență și 2 la +/-.

Fundașul american a declarat următoarele la finalul partidei:

„A fost un meci foarte echilibrat, aprig disputat de la un capăt la celălalt. Am sentimentul că pe parcursul jocului au fost depășiți în apărare de multe ori în dribling, în situații unu la unu de către fundașul lor. Acesta a spart și a pasat în exterior pe semicerc, a urmat extra pasul și întreaga noastră apărare a fost cu un pas în spate. Au fost cel puțin 12 astfel de situații. Ceea ce este prea mult într-un singurul meci.

Indiscutabil trebuie să fim mai buni din punct de vedere defensiv. Am avut și o recuperare ofensivă în plus, adică nu se poate spune sub nicio formă că ne-au dominat fizic.

În sfertul al 3-lea am intrat lipsiți de energie și intensitate. Nu am putut egala nivelul adversarilor și nici nu am avut capacitatea să reacționăm.”

În ceea ce privește prestația sa ofensivă, Neal a opinat:

„Colegii m-au găsit în situații favorabile, am profitat de ceea ce mi-a oferit jocul. Am aruncat fără ezitare pentru că știu că pot să fac asta.”

Întrebat ce așteptări are de la viitor având în vedere că urmează trei meciuri consecutive în deplasare, E a spus:

„Trebuie să le câștigăm. Nu avem altă opțiune dacă ne dorim un parcurs european mai lung. Va fi foarte greu, dar ca să avansăm avem nevoie de victorii.”