Declarații Erick Neal după succesul cu ZZ Leiden

CSM CSU Oradea a învins ZZ Leiden, scor 90-77, în cadrul unui meci din etapa a 4-a în TOP 16 din FIBA Europe Cup – ediția 2023/24. Partida a avut loc miercuri (24.01), la Oradea Arena.

Erick Neal a fost principalul realizator al învingătorilor în această confruntare. Americanul a totalizat 19 puncte, 6 pase decisive, 2 intercepții și a terminat cu 20 la eficiență, respectiv 12 la +/-.

Iată ce a declarat E la final:

„Este foarte clar că nu a fost un meci reușit pentru echipa noastră. Așa cum s-a exprimat și domnul antrenor înaintea mea, am comis prea multe greșeli, concentrarea nu a fost acolo. Toți am fost sub nivelul nostru obișnuit, pe care ne așteptăm să-l avem în fiecare meci. E clar că putem să jucăm mai bine în ambele faze. Trebuie să jucăm mai bine decât atât.

În ceea ce mă privește am fost principalul marcator al echipei, dar e clar că am irosit câteva oportunități pe care de regulă nu le greșesc. Trebuie să lucrez mai bine la antrenament.”

Referitor la cursa de calificare în playoff-ul FIBA Europe Cup, Erick Neal a afirmat:

„Firește sunt încântat de faptul că am câștigat. Mă bucură faptul că prin acest rezultat rămânem în lupta pentru calificare. Mai avem un meci în această fază din FIBA Europe Cup pe care ne dorim foarte tare să-l câștigăm.”

Întrebat ce așteptări are de la următoarele două partide, cu Rapid și Voluntari, în Liga Națională, numărul 3 de la CSM Oradea a precizat:

„Vrem să câștigăm toate meciurile. Sunt sătul de înfrângeri și să fim certați pentru ele. Coach e foarte supărat aproape tot timpul. Nu vreau să-i mai văd așa, deci va trebui să câștigăm.”

CSM CSU Oradea are 2-3 la general și se menține în cursa pentru calificare în sferturile de finală ale FIBA Europe Cup. Roș-albaștrii urmează să primească vizita lui Itelyum Varese în cadrul ultimei etape din TOP 16.