Declarații Erick Neal după victoria cu Dinamo București

Erick Neal a fost unul dintre principalii realizatori ai CSM CSU Oradea în victoria cu Dinamo București, scor 85-68, contând pentru etapa a 4-a din Liga Națională de baschet masculin – ediția 2022/23. Partida a avut loc sâmbătă (22.10), la Oradea Arena.

Titularizat la poziția 1, jucătorul cu numărul 3 din angrenajul CSM CSU Oradea a bifat 32 minute de joc, perioadă în care a totalizat 17 puncte. El a avut 6/10 la aruncările din acțiune și 2/2 la linia de pedeapsă. A adăugat 9 pase decisive, 4 recuperări și 2 intercepții cu două posesii pierdute pentru 26 la eficiență.

Neal a fost liderul echipei la puncte, minute, eficiență, +/- (26), pase decisive și intercepții. Iată ce a declarat al finalul confruntării:

„A fost un meci bun pentru noi. Defensiva funcționează mai bine de la un meci la altul. Este limpede că ne cunoaștem mai bine de la un meci la altul și cred că acest lucru se vede. Îmi place să joc cu acești băieți și se pare că sentimentul este reciproc.”

Întrebat cum apreciază numărul mare de pase decisive distribuite în ultimele două meciuri, Erick a precizat:

„Este important ca mingea să intre în coș ca pasele mele să fie contabilizate. După cum am spus deja, ne simțim tot mai bine împreună, ne cunoaștem mai bine și acest lucru înseamnă implicit că ne simțim în teren tot mai bine. Îmi place să pasez și mă bucur când îi găsesc pe băieți în poziții favorabile de a marca.”

Referitor la următoarea provocare, Kangoeroes Mechelen, în cadrul etapei a 3-a din FIBA Europe Cup, Neal a opinat:

„Va fi o nouă provocare, un nou meci, o cu totul altă abordare. Sunt de părere că multe depind de noi. Va trebui să facem o pregătire adecvată pentru acest oponent. Cred în echipa noastră și sunt optimist în ceea ce privesc șansele noastre de a câștiga. Fără îndoială este un meci de care avem mare nevoie în lupta pentru calificare.”

În încheierea, Erick Neal a vorbit despre prezența sa la Oradea:

„Am fost primit cu brațele deschise. Am colegi de excepție și staff-ul este pe măsură. Mă simt foarte bine la Oradea. Sunt fericit cu decizia de a veni aici. Îmi plac atmosfera și publicul. Mă simt bine să joc în această sală și în fața acestor oameni.”