Declarații Erick Neal după victoria cu U-BT Cluj-Napoca

Erick Neal a fost principalul marcator al CSM CSU Oradea în victoria din derby-ul cu U-BT Cluj-Napoca, scor 82-74. Partida a avut loc sâmbătă (18.03), la Oradea Arena, sub privirile a 5.132 spectatori.

Autor a 24 puncte în 29 minute de joc, cu 8 pase decisive, 2 recuperări și o intercepție pentru 19 la eficiență, Erick a fost omul crucial, marcând un coș de trei puncte prin care a adus CSM-ul definitiv la conducere spre finalul partidei. Iată ce a declarat americanul la conferința de presă:

„Cheia victoriei a fost faptul că am luptat până la capăt. Asta a făcut diferența. Dorința de luptă și capacitatea de a o duce până la sfârșit. Nu am renunțat să luptăm și să credem, astfel încât am reușit să completăm o seară superbă. Este ceea ce trebuie să facem întotdeauna. Să lăsăm ultima picătură de energie pe parchet.”

Întrebat cum apreciază prestația sa, dar și ce importanță a avut tripla prin care a adus echipa definitiv la conducere, Erick a afirmat:

Am făcut tot ce am putut să fiu agresiv pe toată perioada petrecută în teren. Antrenorii îmi spun în permanență să fiu cel mai agresiv din echipă, să dau tonul, să impun ritmul. Trebuie să fac acest lucru în ambele faze ale jocului. Am înțeles de ce trebuie să o fac și sunt dispus la așa ceva. Sunt ferm convins că dacă voi face asta în continuare vom fi foarte bine ca echipă.

Consider că a fost o reușită foarte importantă cea prin care am trecut definitiv la conducere. Am fost încrezător în capacitatea mea a de marca. Dacă aș fi avut vreo îndoială în acel moment nu aș fi aruncat. Eram sigur că voi înscrie. Știu că echipa a avut nevoie de așa ceva pentru că am tot revenit, i-am egalat, dar ei au răspuns. Așa că sunt de părere că a fost un coș extrem de important. Ne-a dat aripi pentru acest final de meci.”

Rugat să comenteze reacția echipei după eșecul din finala cupei:

„Nu mi-a plăcut deloc cum am arătat în finala cupei. Ce-i drept acolo am jucat al 3-lea meci în interval de 4-5 zile, iar acum am avut la dispoziție toată săptămâna să pregătim acest meci. Deci sunt situații complet diferite. Ne-am dorit enorm victoria în această seară, tocmai pentru a arăta că putem să reacționăm. Sunt foarte mulțumit de cum am luptat în această seară.”

În final, Neal a vorbit despre atmosferă la primul meci de Liga Națională cu peste 5.000 spectatori la Oradea Arena:

Extraordinar. Iubesc copiii și mă bucur că au venit în număr atât de mare să ne vadă. Dacă am avea acest suport numeros și vocal la fiecare meci, în această sală nu ne-ar învinge nimeni, niciodată. Mulțumesc în numele echipei pentru acest suport minunat oferit de orădeni.”

Foto: Roby Boros