Declarații Garlon Green după meciul cu CSM Petrolul Ploiești

CSM CSU Oradea a depășit CSM Petrolul Ploiești, scor 100-73, într-un meci contând pentru etapa a 10-a din Liga Națională de baschet masculin – ediția 2021/22. Partida a avut loc sâmbătă (04.12), la Arena Antonio Alexe din Oradea.

Garlon Green a fost principalul artizan al acestui succes. Jucătorul american a avut numeroase acțiuni spectaculoase, totul pe fondul unei precizii remarcabile la finalizare. El a totalizat 27 puncte, cu 10/13 la aruncările din acțiune și 4/5 la linia de pedeapsă.

La finalul partidei, Garlon a declarat următoarele:

„Este o victorie muncită. Am început mai greu și am avut parte de un adversar arțăgos. În cele din urmă ne-am desprins, dar a fost un meci deloc ușor. Sunt mulțumit de cum am jucat, am fost agresiv, iar colegii m-au găsit în poziții favorabile. M-am simțit bine în atac și mă bucur că mi-am ajutat echipa.

A fost al 3-lea meci în această săptămână. Nu e deloc ușor, se simte puțin oboseala, dar vom avea o zi liberă pentru a ne relaxa fizic și mental, după care vom începe pregătirile pentru jocul cu Benfica. Ne așteaptă un adversar redutabil, cu siguranță va fi un duel de mare angajament și îmi doresc să începem cu dreptul în această fază din FIBA Europe Cup.”

În zece partide disputate la nivelul Ligii Naționale – ediția 2021/22, Green are medii statistice de 13.8 puncte, 4.2 recuperări, 2.1 pase decisive și 0.4 intercepții în 22 minute pe partidă. El are 55% la aruncările de trei puncte, respectiv 61 la cele de două puncte. Garlon are un indice de 14.6 la eficiență în actuala ediție de campionat.