Declarații Garlon Green după meciul cu Dinamo București

Garlon Green a avut o prestație spectaculoasă în victoria repurtată de CSM CSU Oradea asupra lui Dinamo București în sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2020/21. Rezultatul final a fost de 97-75.

Americanul a contabilizat 16 puncte, având 5/7 la aruncările din acțiune și 5/6 la linia de pedeapsă. El a cules patru recuperări și a livrat trei pase decisive, având și o intercepție cu trei posesii pierdute pentru 19 la eficiență și 13 la +/-.

La finalul partidei, Green a vorbit despre acest joc.

Cum caracterizezi jocul din această seară?

„Este o victorie bine venită. Am jucat tare și știam că va trebui să facem acest lucru pentru a obține victoria. Cred că este un succes meritat pentru echipa noastră.”

Ai fost aproape să distrugi instalațiile de la Arena Antonio Alexe în mai multe rânduri…

„Aceste acțiuni sunt consecința unei bune circulații la minge. Dunk-urile mele vin din pasele foarte bune ale colegilor, deplasarea și poziționarea foarte bună a tuturor jucătorilor. Cam asta este explicația.”

Cum te simți la Oradea la distanță de aproape o lună de la sosire?

„Mă simt bine. Consider că fac parte dintr-o echipă foarte bună și cu potențial de crește. Sunt aici cu scopul de a o ajuta să progreseze.”

Săptămâna viitoare este programat turneul FIBA Europe Cup la Istanbul. Cu ce gânduri abordezi acest eveniment?

„Vom încerca să dăm totul. Fără îndoială că obiectivul este să ne calificăm mai departe, dar este clar că nu va fi deloc ușor. Avem încă un meci până la acel eveniment, dar cred că putem să clădim pas cu pas și să ne calificăm.”

Foto: Roby Boros