Declarații Garlon Green după restanța cu CSM Galați

CSM CSU Oradea a depășit pe CSM Galați, scor 96-78, în ultimul meci disputat din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2020/21. Partida s-a desfășurat luni (10.05), la Sibiu.

Între principalii remarcați ai echipei orădene a fost Garlon Green. Acesta a contribuit cu 11 puncte, 6 recuperări, o pasă decisivă și o intercepție în 26 minute de joc pentru 12 la eficiență și 10 la +/-. El a vorbit în felul următor la încheierea partidei:

„Galați este o echipă bună și a arătat acest lucru în acest meci. Consider că desprinderea noastră se datorează ajustărilor pe care le-am făcut în timpul jocului. Nu ne-a fost ușor deoarece cei de la Galați au insistat să se apere zonă. În cele din urmă am găsit soluțiile pentru a încheia meciul în forță și victorioși.

Este o victorie importantă pentru noi. Obiectivul nostru era să ne asigurăm locul 2 la încheierea sezonului regulat, iar victoria în acest meci ne-a ajutat să-l atingem. Considerăm că ne aflăm într-o poziție bună înaintea playoff-ului. Prin urmare este o victorie utilă și absolut necesară.

Sunt nerăbdător să înceapă playoff-ul. Cred că aceeași stare îi încearcă pe toți jucătorii deoarece este cea mai importantă perioadă a sezonului în competiția internă.”

Sosit în luna decembrie 2020 la Oradea, Green are 23 meciuri disputate în Liga Națională, 3 în Cupa României și 7 în FIBA Europe Cup pentru CSM CSU. El are medii statistice de 10.1 puncte, 4.7 recuperări și 1.5 pase decisive în 22:11 minute pentru 11.7 la eficiență în jocurile din campionatul României.

CSM CSU Oradea a încheiat sezonul regulat cu un bilanț general de 21 victorii și 5 înfrângeri, pe locul al 2-lea în Liga Națională. În primul tur al playoff-ului, roș-albaștrii se duelează cu SCM Timișoara, într-o serie pe sistemul cel mai bun din trei partide. Meciul 1 este programat pentru luni (17.05).

Foto: BC CSU Sibiu