Declarații George Tăutu la încheierea sezonului 2018/19

George Tăutu, antrenorul echipei de handbal CSM Oradea, a vorbit despre parcursul din sezonul competițional 2018/19 la încheierea aventurii în această stagiune. Formația bihoreană a obținut 11 victorii și a suferit 9 înfrângeri, situându-se pe locul al 3-lea în ierarhia finală a Seriei D din Divizia A la handbal masculin.

Iată ce a spus antrenorul Tăutu:

„Sezonul care a trecut a fost unul dificil având în vedere că am început cu o echipă, la mijlocul sezonului am fost cu altă echipă iar la finalul sezonului am fost cu altă echipă. Pot spune că au plecat 3 dintre cei mai buni jucători, și anume: Bogdan Munteanu, Lucian Criste și Cosmin Liberț care au influențat foarte mult echipa. Nu am mai avut un atac care era unul sigur, nu am mai avut faza a doua la fel de bună, nu am mai avut procentajul de aruncări de pe extrema stângă ca și când era Bogdan Munteanu. Asta nu înseamnă că ceilalți jucători nu au suplinit, ei au suplinit, dar golurile care s-au dat de Bogdan Munteanu și Cosmin Liberț au avut un mare impact asupra golurilor date de întreaga echipă.

Pentru mine acest sezon a fost unul bun, putea fi foarte bun dacă ne calificam cel puțin la turneul semifinal. Cred că, cu această echipă, cu care am terminat sezonul se putea merge la acest turneu dacă nu pierdeam 2 meciuri: meciul de acasă cu Sighișoara și cel cu Baia Mare tot de acasă. Aceste 2 meciuri pot să le reproșez că trebuiau câștigate și chiar puteam să le câștigăm.

Consider că această echipă are nevoie de oameni, de încă cel puțin 4 jucători seniori care să fie atașați la această echipă, vedem ce va rămâne din echipa din acest sezon și în funcție de asta să reușim împreună cu clubul să fixăm niște obiective pe termen lung și bineînțeles pentru sezonul care urmează, adică pe termen scurt.

Nu pot decât să spun că puteam mai mult, dar nu am reușit, probabil că în următorul an vom fixa un obiectiv cel puțin pentru locul 3 care l-am obținut sezonul acesta, aceasta este și așteptarea mea la următorul sezon deși vom avea o grupă mult mai grea, și de ce nu să obținem și calificarea la turneul semifinal.

Nu vreau decât să le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat și pot să remarc implicarea celor din clubul CSM Oradea, în special de cei implicați la această secție, să mulțumesc suporterilor care au fost în sală și ne-au susținut și când am câștigat și când am pierdut. Avem nevoie de sprijinul lor, fără ei teoretic noi nu existăm, mi-aș dori să vină lumea la handbal și să vadă în primul rând spectacol iar în al doilea rând un handbal de mare calitate dar încă o dată, sunt niște lucruri pe care trebuie să le facem împreună cu cei din conducerea clubului, să ne dorim în primul rând mai mult și să reușim să materializăm aceste lucruri.

Ne vom reuni teoretic ca și anul trecut în 1 august, acum eu sper să putem să ne întâlnim cel puțin cu o săptămână sau chiar două mai repede pentru că avem nevoie de pregătire deoarece este o pauză extrem de lungă de 3 luni de zile în care eu și jucătorii mei teoretic nu ne întâlnim. Voi încerca ca pe cei din Oradea să îi convoc la unele antrenamente ca să ne menținem cât de cât moral și poate și fizic. Încă o dată, e o perioadă foarte lungă, profesioniștii au cel mult o lună pe an.

Aștept să vedem bugetul, noile obiective pe care ni le putem propune și bineînțeles refacem echipa pentru sezonul următor deoarece deocamdată sunt doi jucători cu semnul întrebării. Unul sigur nu va mai fi component al lotului. Ceilalți, în momentul în care vom ști mai multe detalii, vom ști și care vor rămâne, iar după aceea urmează selecția mea.”