Declarații Giordan Watson după calificarea CSM CSU Oradea în finala Cupei României – ediția 2020/21

Giordan Watson a fost desemnat cel mai bun jucător al partidei cu U-BT Cluj-Napoca, în semifinalele Cupei României la baschet masculin – ediția 2020/21. Rezultatul final a fost de 89-81 în favoarea lui CSM CSU Oradea, după o revenire de la un deficit de peste zece lungimi.

Americano-românul a totalizat 30 puncte, 4 pase decisive și 4 intercepții în 34 minute de joc pentru 32 la eficiență și 11 la +/-.

Iată ce a declarat Watson la final:

„Cluj este o echipă foarte, foarte bună. Bine antrenată, extrem de disciplinată. Noi am fost extrem de focusați și în același timp am avut o prestație la rândul nostru disciplinată. E foarte important ca atunci când adversarul marchează așa cum a făcut-o Clujul în această partidă să rămâi focusat și fidel planului tău de joc. Totodată este dificil să continui să faci ceea ce ai plănuit și mai ales să nu-ți pierzi speranța. Noi nu am renunțat și de aici a rezultat prestația din repriza secundă.

Adevărul este că U-BT Cluj-Napoca ne-a ucis de fiecare dată când ne-am întâlnit în acest sezon. Am înțeles că trebuie să jucăm foarte bine pentru a conta în fața lor. Concentrarea este unul dintre elementele care ne-au ajutat să obținem victoria. Am avut o atitudine de genul ‘dacă e să pierdem meciul, să câștigăm la capitolul combativitate’. Cred că asta ar trebui să ne fie eticheta pentru restul acestui sezon.”

Referitor la finala cu CSO Voluntari, programată marți (09.03), Watson a declarat:

„Ne așteaptă o finală dificilă. Întâlnim o echipă cu jucători foarte ambițioși. Va fi nevoie de un nou efort fizic major. Voluntari dispune de o mulțime de jucători cu experiență, așa că va trebui să fim pregătiți pentru o nouă provocare dificilă. Vom juca cu trofeul pe masă și trebuie să fim, de asemenea, pregătiți pentru acest lucru.”

Foto: Sandor Manases