Declarații Josh Bostic după primul meci din playoff

CSM CSU Oradea a învins SCM Ohma Mozzart Bet Timișoara, scor 87-63, în Meciul 1 din primul tur al playoff-ului Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2022/23. Partida a avut loc miercuri (12.04), la Oradea Arena.

Venit de pe bancă, Josh Bostic a fost cel mai eficient jucător al partidei. Aflat la primul meci în playoff-ul Ligii Naționale, americanul a bifat 18 minute pe parchet, perioadă în care a totalizat 13 puncte, cu 4/7 la aruncările din acțiune și 4/4 la linia de pedeapsă. El a adăugat 4 recuperări, 4 pase decisive și 2 intercepții, fără posesie pierdută pentru 20 la eficiență și 6 la +/-.

Iată ce a declarat Josh la finalul partidei:

„Un start bun în playoff. Asta e tot din punctul meu de vedere. Este firesc să fim nemulțumiți de anumite aspecte, să avem lucruri de îmbunătățit sau de corectat și pe bună dreptate după acest meci. Dar așa cum am spus victoria rămâne obiectivul și am obținut-o. Am făcut o apărare foarte bună și am executat foarte bine planul prestabilit pe faza defensivă. Va trebui să repetăm acest lucru la meciul următor.

Este de abia începutul. Drumul spre ceea ce țintim este foarte lung și trebuie să luăm lucrurile pas cu pas. Sunt recunoscător pentru Cel de Sus că ne călăuzește pașii. Pe de altă parte, îi doresc lui Ilija Djokovic să nu aibă parte de ceva foarte grav și sper să revină cât mai curând pe teren. Nu știu cât este de gravă accidentarea pe care a suferit-o, dar îi doresc să revină pe parchet cât mai repede posibil.

Întrebat cum trebuie pregătit următorul meci după o victorie convingătoare în fața aceluiași oponent, Bostic a precizat:

„În primul rând să facem recuperare. Avem niște oase și ligamente îmbătrânite la echipă, care au nevoie de gheață și odihnă. Mâine ne vom revedea așa cum o facem în fiecare zi în sala video, iar apoi pe terenul de baschet. Să corectăm erorile, să construim pe ceea ce deja avem, adică o atmosferă excelentă, un plan de joc solid ce trebuie tratat cu atenție și respectat, precum și o execuție corespunzătoare. E limpede că avem numeroase elemente pozitive după primul meci. Trebuie să le menținem și să corectăm acolo unde, limpede, e nevoie. Trebuie să rămânem înfometați de succes, de rezultate pozitive.”