Declarații Josh Bostic după victoria cu Rapid București

CSM CSU Oradea a învins Rapid București, scor 88-71, în cadrul unui meci restant din Liga Națională de baschet masculin – ediția 2022/23. Meciul s-a desfășurat miercuri (08.03), la Oradea Arena.

Principalul realizator al acestui meci a fost Josh Bostic. Americanul, ultimul venit la echipa antrenată de Cristian Achim a fost liderul CSM-ului la eficiență și puncte. El a reușit 20 puncte, 3 recuperări, 2 pase decisive, o intercepție și un capac pentru 25 la eficiență și 14 la +/- în 21 minute de joc.

La finalul partidei, Bostic a declarat următoarele:

Este o victorie importantă pentru noi. Am controlat jocul în totalitate și consider că ne-am atins obiectivul în această seară. Fără îndoială puteam să facem o treabă mai bună la modul general, însă tot ce contează este victoria.

Am întâlnit o echipă aflată în urma noastră în clasament. Ne-am dublat avantajul în fața lor, ceea ce este important. Nu avem voie să facem pași greșiți în continuare pentru a nu periclita avantajul pe care ni l-am creat.”

În ceea ce privește prestația sa din această partidă, Bostic a spus:

„Mă bucur pentru prestația mea. Am avut procentaje foarte bune în acest meci însă este un lucru cert din punctul meu de vedere faptul că aruncarea este cel mai inconstant element din jocul de baschet. Poți controla efortul, intensitatea, apărarea și așa mai departe. Nu există însă un control deplin în ceea ce privește aruncarea. Dacă ar exista aveam jucători cu procentaje perfecte.

Am obținut două victorii după această pauză. Confirmă faptul că avem ce ne trebuie pentru a obține victorii. Sunt convins că jocul nostru se va îmbunătăți. După părerea mea trebuie să ne vedem de treabă în continuare, să ridicăm nivelul în apărare și sunt convins că vom reuși acest lucru.”

Întrebat ce așteptări are de la următorul meci, Josh a precizat:

„Ne așteaptă o deplasare lungă. Nu avem mult timp pentru a pregăti meciul și întâlnim o echipă redutabilă, ce a avut o participare relevantă în FIBA Europe Cup. Mergem a Craiova cu dorința de a ne continua parcursul bun și țintim victoria, chiar dacă de această dată vom juca fără aportul acestui public.”

În încheiere, Bostic a spus cum se simte la Oradra:

„Pe scurt, iubesc tot ce se întâmplă aici. Organizația, staff-ul, băieții, orașul, suporterii, oamenii. Împreună cu familia mea ne simțim foarte bine la Oradea.”