Declarații Justin Carter după primul meci disputat în Oradea Arena de la revenirea după operația la genunchi

Justin Carter a susținut primul meci în Oradea Arena după intervenția chirurgicală suferită la genunchi în cursul lunii Ianuarie anul curent. Baschetbalistul american a disputat cel de-al 2-lea meci în decurs de câteva zile calendaristice, ajutând pe CSM CSU Oradea să se impună în confruntarea cu SCM U Craiova, scor 85-76.

Venit de pe bancă, utilizat 17 minute și o secundă, Carter a contabilizat 7 puncte, 4 recuperări și o pasă decisivă cu o posesie pierdută pentru 6 la eficiență.

La finalul partidei, Justin a declarat următoarele:

„M-am bucurat foarte tare pentru revenirea în echipă. S-a întâmplat la meciul precedent, disputat în deplasare, iar acum am făcut-o în sala noastră, în fața acestor oameni minunați care ne sunt alături întotdeauna și cărora le mulțumesc pentru grija pe care mi-au purtat-o în ultimele luni.

Sunt fericit că joc din nou și încerc să profit de fiecare moment petrecut în teren pentru a reveni la nivelul premergător acestei accidentări. Am relativ puține antrenamente de baschet, de contact, de adversitate. Mi-a lipsit și este limpede că mai am de recuperat, dar sunt pe drumul cel bun și mă bucur că am trecut cu bine peste operație.”

Referitor la parcursul echipei, Justin Carter a opinat:

„Avem 23 meciuri câștigate în succesiune. Este mult și să spui, dar este ceva cu care ne mândrim și de care ne bucurăm. Este limpede că ne-am relaxat și sunt momente de oscilație în joc din această cauză, însă este cumva firesc. Mental suntem încrezători, dar este clar că trebuie să fim și bine pregătiți pentru a continua să câștigăm meciuri.”

Referitor la ultimul meci din sezonul regulat, potențial decisiv pentru ocuparea primului loc înaintea playoff-ului, jucătorul american în vârstă de 36 ani a opinat:

„Este o rivalitate între cele două echipe, așa că indiferent de circumstanțe fiecare își dorește să câștige. Victoria în astfel de confruntări e întotdeauna mai dulce, chiar dacă are aceeași greutate în clasament precum orice alt meci. Vom juca în deplasare, ne așteptăm să fie foarte greu, întâlnim campioana și cel mai redutabil oponent posibil în Liga Națională. Mergem acolo cu dorință de victorie. Va fi extrem de important să respectăm planul de joc. Cred că avem o idee clară despre ce avem de făcut, dar execuția este cea care face diferența.”

CSM CSU Oradea are 16-1 la general și se situează pe primul loc al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2022/23. Următorul meci are loc vineri (07.04), ora 18:00, la BT Arena din Cluj-Napoca. Suporterii CSM Oradea pot achiziționa bilete AICI.