Declarații Justin Carter după succesul obținut de CSM Oradea la cel de-al 80-lea meci în cupele europene

CSM CSU Oradea a depășit pe Kangoeroes Mechelen, scor 98-76, într-un meci contând pentru etapa a 3-a din Grupa E în FIBA Europe Cup – ediția 2022/23. Partida a avut loc miercuri (26.10), la Oradea Arena, în prezența a peste 3.000 spectatori.

Justin Carter a fost cel mai productiv jucător al partidei. Rutinatul baschetbalist american a totalizat 19 puncte, 7 recuperări, 2 pase decisive, o intercepție și un capac pentru 26 la eficiență și 31 la +/- în 23 minute de joc. El a reușit trei recuperări ofensive, nu a pierdut posesia mingii, fiind liderul echipei la mai multe capitole statistice.

La finalul jocul Carter a declarat următoarele:

„A fost un meci echilibrat, foarte spectaculos, cu multe schimbări la conducere. În repriza a 2-a am făcut anumite ajustări în apărare, iar acest lucru a înclinat balanța în favoarea noastră. Consider că am făcut un meci foarte bune și am obținut o victorie absolut meritată.

Kangoeroes este o echipă dificilă. Are jucători care înțeleg foarte bine jocul de baschet. Cred că pentru orice echipă se va dovedi a fi un adversar greu de învins. Mă bucur că noi am făcut-o și că am reacționat după un început mai dificil.”

Referitor la prestația sa, respectiv cum s-a adaptat al Oradea, Justin a opinat:

Mă bucur că am contribuit la victorie. Avem mulți băieți în echipă care pot să-și aducă aportul, așa cum de altfel s-a întâmplat în această seară. Apreciez efortul tuturor și desigur mă bucură prestația mea, mai ales dacă ea a fost dublată de victoria echipei. Mă simt bine în această atmosferă, în această sală, cu acești spectatori și cu colegii mei. Îmi place foarte mult tot ce se întâmplă la Oradea. Le mulțumesc băieților mai vechi pentru faptul că au făcut acomodarea mea și a celorlalți băieți nou veniți atât de ușoară. De asemenea, opinez că avem un staff care își face treaba foarte bine și ne pregătește foarte bine pentru fiecare mei.”

În ceea ce privește situația în Grupa E, unde la jumătatea meciurilor trei echipe sunt la egalitate, Carter a precizat:

„Este o luptă interesantă. Suntem în cărți pentru calificare și cu siguranță vom lupta până la capăt. Sunt destule scenarii posibile în ceea ce privește deznodământul în această grupă, dar este datoria noastră să credem că noi vom avansa în faza următoare. Îi aștept pe suporteri să vină în număr cât mai mare la jocul cu Cholet. Avem nevoie de tot ajutorul. Contăm pe suporteri deoarece ne ajută foarte mult.”