Declarații Kris Richard după victoria cu Ironi Ness Ziona

Kris Richard a avut o prestație excelentă în victoria repurtată de CSM CSU Oradea asupra lui Ironi Ness Ziona, în etapa a 2-a din FIBA Europe Cup – ediția 2019/20. Americanul a ajutat campioana României să învingă cu scorul de 86-80, la Arena Antonio Alexe.

În 33 minute de joc, Richard a totalizat 31 puncte. El a terminat cu 10/17 la aruncările din acțiune, incluzând șapte reușite de pe semicerc, respectiv 4/4 la linia de pedeapsă. Americanul cu cetățenie română a adăugat 3 recuperări, 2 pase decisive și o intercepție, fără posesie pierdută pentru 30 la eficiență și 11 la +/-.

La finalul partidei, Kris a declarat următoarele:

„Consider că am jucat bine din punct de vedere colectiv. Cu excepția unei perioade de joc în repriza a 2-a, atunci când am cedat un avantaj important, sunt de părere că am făcut o treabă bună. Sunt fericit pentru felul în care am terminat meciul. Am executat planul de joc și, ca de fiecare dată când respectăm ceea ce ne propunem, am obținut victoria.

Ironi Ness Ziona este o echipă bună. Știam că au un IQ baschetbalistic ridicat. Nu au deschis meciul foarte bine, dar toate echipele au zile bune și zile rele. Merită felicitați pentru felul în care au luptat și pentru că nu au renunțat să lupte nici la -20 puncte.

În momentul de față toată lumea are 1-1 în grupa noastră. Este evident o luptă în patru. Suntem în faza a 2-a a grupelor, iar aici nu mai întâlnești adversari modești sau meciuri ușoare. Trebuie să lupți pentru tot ce obții. Sunt foarte curios ce se va întâmpla în continuare în această grupă. Calculele sunt destul de clare în ceea ce ne privește: avem următoarele două meciuri pe teren propriu și trebuie să le câștigăm. Dacă reușim acest lucru, este limpede că prin obținerea unei victorii din ultimele deplasări ne putem califica în playoff. Este foarte clar că oricine învinge în deplasare devine favorit la calificare.”

Întrebat despre prestația sa, Richard a declarat următoarele:

„Dacă antrenorul este fericit cu prestația mea, atunci sunt și eu.”

Astfel, CSM CSU Oradea oprește o serie de trei înfrângeri consecutive în FIBA Europe Cup. Roș-albaștrii au 1-1 la general în faza a 2-a a competiției.