Declarații Kris Richard după victoria din Meciul 3 al finalei Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2023/24

CSM CSU Oradea a învins U-BT Cluj-Napoca, scor 94-92, în Meciul 4 din finala Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2023/24. Partida a avut loc sâmbătă (18.05). Un număr de 4.720 spectatori au asistat la această partidă în tribunele Oradea Arena.

Kris Richard a reușit cea mai bună prestație stagională. El a stabilit cele mai bune performanțe personale la eficiență, puncte și recuperări în acest meci. De asemenea, a reușit mai multe capace în acest joc decât a administrat în tot campionatul. A terminat cu 27 puncte, 9 recuperări, 4 pase decisive, 2 capace, 30 la eficiență și 12 la +/- în 33 minute pe parchet.

La finalul jocului Kris a declarat:

„Am luptat din răsputeri. Întâlnim un adversar foarte puternic, un oponent dificil din toate punctele de vedere. Știam ce ne așteaptă încă de la începutul acestei finale. Știam că avem un avantaj în propria sală și am încercat să profităm de el. Mă bucur că am reușit azi. Sper să facem același lucru și luni. E clar că avem nevoie de aceeași energie și spirit de luptă pentru a reuși.”

Chestionat pe marginea prestației sale, numărul 0 de la CSM Oradea a opinat:

Cred că a fost o prestație reușită. Nu aș spune însă că am prestat diferit față de alte meciuri. Pur și simplu aruncările au intrat azi pentru mine. Am încercat la început să ofer echipei un boost de energie. Mi-a intrat primele aruncări și mă bucur că am rămas agresiv în continuare, până la capăt.”

Referitor la atmosferă, Richard a precizat:

„Sunt bucuros pentru contribuția publicului. Au venit în număr mare și ne-au împins de la spate, ne-au dat o mână de ajutor importantă. Cu ei în spate nu am permis oaspeților să preia conducerea. Îmi doresc ca luni să vină în număr și mai mare, să ne sprijine și să ne ajute. Avem nevoie de ei.”

Întrebat ce așteaptă de la Meciul 4, Kris a afirmat:

„Mă aștept să fie război. Va trebui să luptăm cu mai multă energie. E clar că vor veni montați să se revanșeze și să plece de aici cu o victorie. Nu ne va fi ușor. Avem de corectat anumite aspecte de natură tactică, să ne odihnim și recuperăm.”

Scorul general a devenit 2-1 pentru U-BT Cluj. Se joacă pe sistemul cel mai bun din șapte partide. Meciul 4 are loc luni (20.05), ora 19:00, la Oradea Arena. Bilete se găsesc pe platforma Eventbook.ro . Jocul va fi transmis în direct pe DigiSport și PrimaSport.

Foto: Roby Boros