Declarații Mark Ogden după primul său meci în Arena Antonio Alexe

Mark Ogden a disputat primul meci în Arena Antonio Alexe. Jucătorul american a fost principalul marcator al CSM CSU Oradea în partida pierdută în ultima secundă cu U-BT Cluj-Napoca, scor 79-81, în etapa a 18-a din Liga Națională de baschet masculin – ediția 2021/22.

Impresionat de atmosferă și încântat de nivelul de joc consemnat, Ogden a totalizat 16 puncte în 23 minute de joc. El a avut 6/8 la aruncările din acțiune și 2/2 la linia de pedeapsă. Mark a adăugat 3 recuperări, o pasă decisivă și o intercepție, fără posesie pierdută pentru 19 la eficiență și 9 la +/-.

La finalul partidei în care a fost liderul echipei la puncte marcate, eficiență și +/-, Mark Ogden a declarat următoarele:

„A fost o prestație de care aveam mare nevoie. Era necesară o reacție după ceea ce ni s-a întâmplat în meciul cu Benfica, disputat zilele trecute. Nu doresc să știrbesc din meritele portughezilor, au făcut un meci de excepție, dar este cert că noi nu ne-am ridicat la nivelul potențialului nostru în duelul cu ei.

Deși sunt de abia la cel de-al 2-lea meci în campionatul din România știu că s-a format o mare rivalitate între Oradea și Cluj. Mi-au spus colegii că sunt șanse să ne întâlnim în playoff. În aceste condiții, presupun că fanii nu puteau să-și dorească un meci mai bun decât acesta. U-BT a început mai bine și s-a desprins, dar în repriza a 2-a am reușit să reacționăm și să echilibrăm jocul. A fost un meci solicitant și de mare intensitate pe tot parcursul celor 40 minute.

Felicit echipa din Cluj pentru victorie, dar în același timp sunt mândru de felul în care am jucat ca echipă în această seară. În ceea ce privește echipa noastră nu puteam să-mi doresc mai mult de atât, chiar dacă e dureros să pierzi.”

Întrebat cum a trăit primul său meci în Arena Antonio Alexe, Mark a precizat:

„Mi-a plăcut enorm. Știu că azi a fost doar 30% din capacitatea sălii, dar a fost o atmosferă senzațională. Pentru mine a fost de parcă a fost capacitate maximă. Am simțit în teren energia pe care suporterii au transmis-o echipei. Cu siguranță a fost o ocazie specială pentru mine, să debutez într-un meci pe teren propriu cu un astfel de adversar și cu o asemenea atmosferă. Apreciez susținerea și efortul depus de suporteri, le mulțumesc că ne-au încurajat atât de frumos. Îi invit și îi aștept alături de noi la următorul meci de pe teren propriu.”

Referitor la dubla cu Trefl Sopot, Ogden a opinat următoarele:

„Baschetul din Polonia este foarte fizic. Sunt multe corpuri mari, robuste. Poate nu este atât de ritmat ca și aici, dar e limpede că este un nivel de joc foarte ridicat în liga de acolo. Cunosc destul de bine echiepele de acolo, dar mă aștept la noi provocări solicitante. Este limpede că avem nevoie de multă intensitate și agresivitate pentru a spera la victorie. Va fi foarte dificil să jucăm de două ori consecutiv în interval de câteva zile.”